2009-02-06 20:30:28• hírek • Ferenczi Noémi

Raed Arafat: többen is hibáztak

Raed Arafat államtitkár-helyettes pénteken a késő dálutáni órákban sajtótájékoztató keretében számolt be az eset kivizsgálásának eredményeiről. A bizottság megállapította, többen hibáztak a 71 éves Cornelia Bozga egészségügyi ellátása során.

A sajtótájékoztatón Arafat elmondta, hogy a vizsgálat során minden érintett egészségügyi dolgozót alaposan kihallgattak. A mentőszolgálatosok, akik Cornelia Bozgat beszállították a kórházba, megfelelő ellátásban részesítették a beteget - jelentette ki Arafat. A sürgősségi osztályon az asszony kivizsgáláson esett át. (Arafat megjegyezte, a sűrgősségi osztály megfelelő mennyiségű személyzettel van ellátva.)

A.vizsgálat után a beteget átszállították a 2-es számú Megyei Kórház szívosztályára, ahol az ügyeletes orvos ismét megvizsgálta, majd pedig helyhiányra hivatkozva visszaküldte az 1-es számú kórházba. A beteg itt töltötte az éjszakát. Arafat egyértelműen cáfolta, azt a sajtóban lábra kapott hírt, mely szerint, egyetlen ápoló vagy orvos sem törődött a folyosón várakozó beteg asszonnyal.

Elmondása szerint tanú van rá, hogy Cornelia Bozga megfelelő ellátásban részesült és vacsorát is kapott. Reggel ismét vissza kellett mennie a szívosztályra, ahol egy másik ügyeletes orvos megállapította, hogy állapota kielégítő és elküldte. Az asszony visszakerült a sűrgősségi osztályra, ahonnan a szociális osztály munkatársai hazaszállították. A beteg este tíz óra körül hunyt el. Rokona talált rá, aki másnap a családorvossal kiállítatta a halotti bizonyítványt.

A minisztérium bizottsága megállapította, az ügyben többször hibáztak a sürgősségi osztály alkalmazottai, beleértve az osztály főorvosát és a többi személyzetet is, a beteglap nem megfelelő kitöltése miatt, hiszen ilyen formán képtelenség volt követni a beteg egészségügyi állapotának változását.

Az esetben felelőssé tehető az az ügyeletes szívorvos, aki helyhiányra hivatkozva, visszaküldte a sürgősségi osztályra a beteget, annak ellenére, hogy az osztályon még négy szabad hely volt. A családorvos is hibázott, hiszen úgy állította ki a halotti bizonyítványt, hogy nem látta az elhunytat.

Arafat hozzátette, emiatt az eset miatt a lakosságnak nem szabad elveszítenie a bizalmat az orvosokban, hiszen számos orvos jól végzi a munkáját.

Pénteki satótájékoztatóján számolt be a kivizsgálás eredméyeiről Raed Arafat

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: