2009-03-19 09:32:01• hírek • Szatmár.ro

Radu Giurcă az új prefektus

A legutóbbi kormányülésen kinevezték Radu Giurcăt, mint Szatmár megye új prefektusát, aki a PD-L színeiben vezeti majd az intézményt.

Értesüléseink szerint, a március 18-i kormányülésen kinevezték Radu Giurcăt, aki eddig a Szatmár megyei PD-L főtitkári posztját töltötte be.

 

Idő kérdése volt, hogy mikor váltják le Radu Bud, PNL-s prefektust az intézmény éléről, így senkit nem ért váratlanul a hír az új prefektus kinevezéséről.

Előzőleg Petre Mureşan és Ioan Tibil is esélyes volt erre a tisztségre, azonban a PD-L egyik rendkívüli pártgyűlésén Giurcă javára döntöttek. Mint megtudtuk, nagy valószínűséggel péntek délben kerül majd sor az új prefektus ünnepélyes beiktatására.

Radu Giurca 1950-ben született Szatmárnémetiben. A Mihai Eminescu Líceum elvégzése után Kolozsváron folytatta a tanulmányait, a Műszaki Egyetemen. Ezt követően visszatért Szatmárnémetibe, ahol az UNIO gyárban kezdett mérnökként dolgozni, s a ranglétrán 1993-ra az aligazgatói posztig jutott. 1998-tól kezdődően egy saját vállalkozást indított, azóta is annak felvirágoztatásán dolgozik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: