2008-09-17 16:57:33• hírek • Szatmar.ro

A Steaua is elkezdi

Hatodszor indul a Steaua csapata a Bajnokok Ligája csoportkörében, de még soha nem sikerült továbbjutnia.

A legeredményesebb román klubcsapat, annak ellenére, hogy immáron hatodik alkalommal jutott el a Bajnokok Ligája csoportköréig, még soha nem tudott kitörni a futottak még kategóriából. Az eddig lejátszott 30 találkozóból mindössze négyet tudtak megnyerni, hazai pályán ráadásul 1996 óta nem tudtak győzni. Akkor a lengyel Widzew Łódź 1-0 arányú vereséget szenvedett Ghenceaban.

 

Szerda este a Bayern München látogat majd Bukarestbe, amely egy év távollét után szerepel a legrangosabb versenysorozatban. Marius Lacatus két alapemberére nem számíthat majd sérülés miatt: Radoit Ghionea, Ovidiu Petrét pedig vélhetően Thiago helyettesíti. Eltiltás miatt nem lesz a pályán Nicolita sem, az ő pótlása azonban valamivel több fejtörést okoz a mesternek. Ilyen gondot azonban minden edző szívesen vállalna, ugyanis a két potenciális jelölt, Semedo és Székely egyaránt jól teljesített a hétvégén. A portugál, bár csak néhány hete érkezett, előnyben van, mivel Székely egy sérülés után tért vissza.

A Bayern München legnagyobb hiányzója a francia szélső Frank Ribery, őt a sérüléséből nemrég felépült Hamit Altintop pótolhatja majd. A bajnokságban Luca Toni ipari mennyiségben termeli a gólokat, Klose és Podolski a válogatottban voltak eredményesek, sok dolguk lesz tehát a hazaiak védőinek.

A két csapat eddig egy alkalommal találkozott egymással, 1972-ben a Kupagyőztesek Európai Kupájában. Akkor a bukaresti találkozó 1-1-re végződött, a müncheni visszavágón viszont nem született gól, így a bajorok mentek tovább.

 

Szerdai mérkőzések:

E scoport:

Manchester United - Villareal
Celtic - Aalborg

F csoport:

Steaua- Bayern München
Lyon . Fiorenina

G csoport:

Dinamo Kiev - Arsenal
Porto - Fenerbahce

H csoport:

Real Madrid - BATE Boriszov
Juventus - Zenit Szentpétervár

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: