2006-12-01 16:48:11• hírek • István Löchli

Radikális változás az oktatásban

 Kónya szerint a jövőben inkább a gyakorlati oktatásra fektetik a hangsúlyt.
Az eddigi tendencia alapján, Romániában főként az elméleti tudásra volt fektetve a hangsúly, de most az uniós elvárások és a Bologna-i képzés révén, nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás - mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.
 
Az uniós országokban jóval kevesebb az elméleti oktatás, inkább a gyakorlatra fektetik a hangsúlyt, nálunk azonban 80-90 százalékban elméleti információkra épül a tananyag. Ezért van az, hogy egy matematika versenyen a romániai diákok sokkal jobban teljesítenek, mint a külföldiek, ám ha a tanultak használatról beszélünk, a mi gyerekein sokkal alább maradnak, hiszen csak elméleti szinten ismerik azt, amit más gyakorlati szinten már rég alkalmaz. Megtévesztőek tehát azok a statisztikák, melyek szerint a mi gyerekeink tudása sokkal nagyobb, mivel nehezebben tudják beültetni a gyakorlatba a tanultakat. 
 
Ez sarkalta arra a romániai pedagógusokat, hogy szélesebb körben végezzenek felméréseket a romániai oktatás helyzetéről, hogy teljes képet kapjunk ennek hibáiról – tudtuk meg Kónya László, Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettestől.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: