2010-03-22 11:48:29• hírek • MTI/AP

Rachel Weisz és Mark Rylance is díjat nyert

Rachel Weisz nyerte el a legjobb színésznő, Mark Rylance pedig a legjobb színész Laurence Olivier-díját; a legrangosabb brit színházi elismeréseket - amelyeket a Broadway Tony-díjaival emlegetnek egy lapon - vasárnap este adták át Londonban.

"Rengeteget jelent nekem. Sohasem hittem, hogy valaha a kezembe foghatom ezt a díjat" - mondta a Grosvenor House-ban megrendezett ceremónián Rachel Weisz, aki A vágy villamosában nyújtott Blanche-alakításával érdemelte ki a megtiszteltetést. Mark Rylance, aki már másodszor vehette át az Olivier-díjat, ezúttal a Jerusalem című drámában hívta fel magára a figyelmet, amit a legjobb darab díjára is esélyesnek tartottak.

A legjobb új színmű díját meglepetésre mégis az afroamerikai Katori Hall vehette át The Mountaintop című darabjáért, amely a polgárjogi harcos, Martin Luther King meggyilkolása előtti estén játszódik. A Laurence Olivier-díj történetében először fordult elő, hogy fekete bőrű írónő kapta ezt az elismerést. "Meg akarom köszönni a londoni közönségnek, hogy megtanított rá, ez egy olyan történet, amit a világon mindenütt hallani kell" - fogalmazott a 28 éves szerző a díj átvételekor.

A legjobb új vígjáték díját egy szilveszterező középosztálybeli New York-i baráti társaságról szóló darab, a The Priory, a legjobb új musical elismerését pedig a Spring Awakening című rockmusical kapta. A rendezők mezőnyéből Rupert Goold emelkedett ki, aki a texasi energetikai óriáscég bukását ábrázoló Enron című művet állította színre. A díjkiosztó ceremónián több mint két tucatnyi elismeréssel honorálták a kimagasló színházi teljesítményeket. A brit színházi életben játszott rendkívüli szerepéért Maggie Smith életműdíjban részesült. A kétszeres Oscar-díjas színésznőt az utóbbi években a Harry Potter-sorozat Minreva McGalagony tanárnőjeként ismerte meg a fiatal moziba járók tábora.


Rachel Weisz
Rachel Weisz


Mark Rylance
Mark Rylance


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: