2018-03-29 14:23:29• hírek • Bede Emőke

Rábólintottak a tanácstagok a közvilágítási rendszer modernizálására

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Csütörtökön Szatmárnémeti életére igencsak nagy hatással levő kérdésekben születtek döntések. Az egyik ezek közül nem volt más, mint a város közvilágítási rendszerének fejlesztése.

A Helyi Tanács csütörtöki ülésén négy napirendi pont is érintette ezt a kérdést, hiszen Szatmár területét négy nagyobb zónára osztották: beszélhetünk északkeleti, északnyugati, délkeleti és délnyugati részekről. Mint az ügyben készült szakjelentésekből kiderül, az érintett területeken összesen 6 433 villanyoszlop található, ezeken pedig 6 090 világítótest teljesít szolgálatot évi 3 950 órában.
 

Mivel ezek a világítótestek – és maga a rendszer is – meglehetősen régiek, ezért igencsak megpörgetik a város „villanyóráját”. Emellett karbantartási költségük sem alacsony, de talán a legtöbbet a latban a sok lakossági bejelentés dobta, melyek szerint a gyenge vagy egyáltalán nem létező világítás miatt veszélyesek az egyes út-, illetve járdaszakaszok.
 

Hogy ezt a helyzetet orvosolják, a tanácstagok egyhangúlag megszavazták a közvilágítási rendszer modernizálását. A projektek jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány készítésének szakaszában vannak, azt azonban tudni lehet, hogy az elavult világítótesteket LED-típusúakra cserélik ki, melyek nem csak erősebb fényt biztosítanak majd, hanem takarékosabbak is. A modernizáció által Szatmárnémeti villanyszámlája előreláthatólag mintegy hetven százalékkal lesz alacsonyabb. Emellett a vezetők abban is bíznak, hogy javul a közbiztonság és a forgalom is akadálymentesebb lesz a városban. A projekt teljes költségvetése 22 109 733 lej

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: