2012-03-28 12:35:15• hírek • Kocsis Zoltán

Rabok szedik a szemetet a Szamos partján

A március 21 és április 20 közötti periódust akár a szemétgyűjtés havának is nevezhetnénk Szatmárnémetiben, a polgármesteri hivatal és a közterület-fenntartó vállalat ugyanis ebben az időszakban hirdette meg a szemétgyűjtési akcióját.

Amellett, hogy végzi a szokásos tevékenységét, a Florisal ezen időszak alatt gyűjti be a kertes, udvaros házak növényi eredetű hulladékait. A zöldövezetek takarításával már végeztek a Kárpátokról elnevezett két lakónegyedben. Március 26-30 között a 14-es, 15-ös és 16-os lakónegyedekben tevékenykednek, április 2-6. között pedig a Solidaritatii negyedben valamint a batizi és a szatmárudvari úton dolgoznak majd.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a következőkben takarítási akciót tartanak a Vulturului, az Ostrovului, az Uzinei utcákon valamint az Ipari Park és az Olimpia-stadion környékén is. Emellett rendbe teszik a vasúti felüljárók övezetét is. „Ez igazából a CFR dolga lenne, ám amint azt tapasztalhattuk, rájuk már évek óta hiába várunk", mondta Ilyés Gyula polgármester.

Szerdán elkezdődött a Szamos partjának a takarítása is, ezt a Szatmárnémeti Börtön Felügyelősége közösen végzi az Országos Vízügyi felügyelőséggel, rabok bevonásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: