2013-01-15 17:03:14• hírek • Kocsis Zoltán

Rablók miatt szünetelt a közvilágítás Vámfaluban

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Hirtelen sötétségbe borult Vámfalu egy része az egyik decemberi estén - ez önmagában nem hír, hisz Romániában nem számít ritka jelenségnek, hogy egy-egy település gyatrán van kivilágítva. Mint ahogy az sem, hogy a szolgáltató „elveszi az áramot". Csakhogy az említett elsötétülésre a rendőrség adott magyarázatot, lévén bűncselekmény okozta.

Január 14-én, hétfőn a Szatmárnémeti Büntetésvégrehajtó Intézetben előzetes letartóztatásba helyeztek négy ráksai férfit, akiket legkevesebb két bűncselekmény elkövetésével vádolnak. Az egyik vádpont szerint hétfő hajnalban behatoltak egy vámfalui lakásba, ahonnan elloptak egy láncfűrészt és a hozzá való olajat, összesen 15.000 lej kárt okozva. Az összegnek csak egy részét tudta lefoglalni a rendőrség.

A másik vádpont szerint az egyaránt ráksai 21 éves Vasile M., a 36 éves Mihai M., a 21 éves Gheorghe V. és a 27 éves Andrei R. december folyamán egy éjszaka betörtek egy vámfalui üzletbe, ahonnan 30 karton cigarettát, telefonkártyákat és készpénzt loptak el.

Ahhoz, hogy be tudjanak jutni az üzletbe, kiiktatták a riasztóberendezést - úgy, hogy elvágták az áramkábelt. Ezzel azonban rövidzárlatot okoztak, minek következtében a település egy részén ideiglenesen megszűnt a közvilágítás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: