2011-09-01 13:43:36• hírek • Szatmár.ro

Rá sem lehet ismerni a Járványkórházra

Szeptember közepén kerülhet sor a teljesen felújított épület átadására - a munkálatokat Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök rendszeresen ellenőrzi, a Szatmár.ro a hétvégén, az általunk szervezett Egészségszigeten való részvétele előtt társult az elnökhöz.

Aki jó ideje nem járt a Szatmár Megyei Kórházhoz tartozó, a köznyelvben csak Járványkórházként emlegetett épület irányában, az most nagyon meglepődhet, hiszen teljesen átalakult a rozoga állapotban levő építmény: új szigetelést, festést, kerítést kapott, de ezek csak azok, amit kívülről láthat a bámészkodó. Az épület udvarán egy víztisztító-berendezést helyeztek üzembe, így már tisztább víz kerül a szennyvízcsatornákba. Az épület minden termét felújították - illetve jelenleg is újítják -, a nyílászárókat is kicserélték.

- Az első szakaszban az emeletet újították fel, addig a földszinten folyt az ellátás, most a földszinti termekben dolgoznak, az emeletet pedig használatba vették az orvosok, így egyetlen napra sem állt meg az ellátás az egészségügyi központban - mondta el Csehi Árpád.

A helyszínen tartózkodó munkásoknak még friss emlékeik vannak a használhatatlan pincéről, a földszintről, amelynek falaiban kész patkány-alagútrendszer rejtőzött, s ezeket a rágcsálók gyakorta használták is. Ám a felújítással a kórház a patkányoktól is elbúcsúzik, de az új villamoshálózat, csatornázás és szebb körülmények mellett egy új helyiségnek is örülhetnek: a felújított tetőtérben raktárt hoznak létre. Nem utolsó sorban egy lifttel is bővült az épület, amire már régóta nagyon nagy szükség lett volna.

- Cseke Attila egészségügyi miniszter különített el egy nagyobb összeget a Járványkórház felújítására, amit a Szatmár Megyei Tanács kiegészített, így sikerült nekikezdeni a munkálatoknak. Most úgy állunk, hogy szeptemberben az átadáson itt lesz Ritli László jelenlegi miniszter is, de mindenképp meghívjuk Cseke Attilát is, hogy lássa: milyen nagyszabású munkálatot sikerült elvégezni az ő segítségével.

A Járványkórház felújításán hétvégén is dolgoznak

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: