2015-03-05 13:45:11• hírek • Szatmár.ro

Megkezdte a polgármesteri hivatal a garázsbontást

Csütörtök reggel megkezdődött a régóta emlegetett garázsbontás: először a Soarelui lakónegyedben kezdtek dolgozni a Florisal emberei, a vasúti sínek mentén található garázsoknak estek neki. A tulajdonosok, akik látták, hogy nincs menekvés, maguk kezdték meg a bontást. Sokan elégedetlenségüknek adtak hangot, de fájó szívvel megkezdték a rombolást.

Február első napjaiban szólították fel a Soarelui, 17-es, Kárpátok I. és Kárpátok II. lakónegyedben található közterületre, javarészt engedély nélkül épített garázsok tulajdonosait, hogy bontsák le azokat, ugyanis oda a polgármesteri hivatal parkolókat és zöldövezetet készül létrehozni. Sokakban nagy felháborodást keltett az intézkedés, mások beletörődve megkezdték a hosszú ideje használt épület rombolását. A Polgármesteri Hivatal március 5-én aztán megkezdte azoknak a bontását, amelyekről nem gondoskodott a tulajdonosa.

A Soarelui lakónegyedben kezdték a munkát a helyi rendőrök által "védett" Florisal-munkások, ott, ahol a felszólítás ellenére csak egyetlen garázst bontottak le a tulajdonosok. A lakónegyedben a vasúti sínek mentén zúgtak fel a vágóeszközök, kezdtek dolgozni a feszítővasak.

Szépen sorban távolították el a garázsajtókat, a munkálatok hangjára előkerültek a tulajdonosok is, akik látván, hogy nem lehet megúszni a bontást, maguk kezdtek neki a rombolásnak. Több garázsban is álltak még autók, máshol játékok, ruhák voltak felhalmozva.

Sok garázstulajdonos értetlenkedve állt, mások panaszkodtak: arról volt szó, hogy a bontás előtt még értesítik őket, ez nem történt meg. Mások szerint jó helyen voltak a garázsok, mert jól elválasztották a tömbházakat a vasúti sínektől. "Annak idején a polgármester írta alá az engedélyt, hogy építsünk ide garázsokat, hogy a gyerekek ne tévedjenek a sínekre" - mondja az egyik tulajdonos. Egy másik azt mondja: "Ha parkolóhely épül a garázsok helyére, ki fog ott parkolni? Mert a sínekre rakják a gyerekek a köveket, azok pedig elpattannak, ha jön a vonat. Sőt, a vonatból is dobálták szeméttel a garázsokat, ki fogja garantálni, hogy az autók nem sérülnek meg?"

"Miért nem jön ide Dorel Coica, ahogy a választási kampányban is tette? Akkor személyesen eljött, ígért, beszélt velünk, most sehol sincs. Nem ezért szavaztunk rá" - mondta több elkeseredett lakó.

A Polgármesteri Hivatalt, ahogy legutóbb, most is Dan Babut városmenedzser képviselte, aki állta a támadásokat, az elégedetlenektől pedig az építkezési engedélyt kérte - természetesen senki nem tudott ilyet felmutatni.

"A bontás jól halad, egy-két kisebb incidens kivételével nincs hangoskodás sem" - jelentette ki Babut, aki a Szatmár.ro kérdésére elmondta, hogy a leghangosabb tiltakozó egy olyan férfi volt, akinek öt garázsa volt... Az egyikben egy Audi, a másikban egy Mercedes...

A garázsbontások ügye a polgármesteri hivatalban megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón is szóba került.

"Sok garázs volt, amit lebontottak a tulajdonosok. Volt ahol egy komplett könyvtár, máshol malacok és nyulak voltak. A parkolók kialakítására megvan a pénz, szerintem novemberben mindenfelé kész lesz az új parkoló, a zöldövezet. A bontással szisztematikusan haladunk. Van ugyan olyan garázs, amire annak idején sikerült építkezési engedélyt szereznie a tulajdonosnak, de nem hagyhatunk egy gombát a mező közepén" - mondta a polgármester.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: