2013-06-03 17:53:28• hírek • Kocsis Zoltán

Brüsszelben ülésezik az RMDSZ parlamenti frakciója

Pataki Csaba
Pataki Csaba

Sógor Csaba és Winkler Gyula európai parlamenti képviselők meghívására Brüsszelbe utazik az RMDSZ parlamenti frakciója. A június 5-7. közötti látogatáson a kihelyezett frakcióülés mellett a küldöttség tagjai Dacian Ciolos, Johannes Hahn és Andor László uniós biztosokkal is tárgyalnak majd.

A delegáció tagja mindhárom Szatmár megyei törvényhozási képviselő, azaz Kereskényi Gábor és Erdei István parlamenti képviselők valamint Pataki Csaba szenátor. Utóbbi elmondta, az első nap meglátogatják az Európai Parlamentet, délután pedig találkoznak a három uniós biztossal.

Dacian Ciolos mezőgazdasági biztossal a mezőgazdasági adókról, Johannes Hahnnal, a régiós politikáért felelős biztossal a küszöbön álló regionalizációról tárgyalnak majd, de fontos kérdéseket vitatnak majd meg Andor Lászlóval is, aki a foglalkoztatásért és a szociális politikáért felelős.

„Folyamatban van egy-egy hivatalos álláspont kidolgozása, ezeket otthagyjuk majd a biztosoknak", mondta Pataki.

A második napon a küldöttség az Európai Parlamentben megtartja a kihelyezett frakcióülését, majd találkozik a magyarországi és romániai EP-képviselőkkel.

Hetedikén, azaz pénteken pedig indul haza delegáció.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: