2014-01-10 13:29:07• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: mától kezdve nincs mit tárgyaljak Steffel és bagázsával

Egy nappal azt követően, hogy Mircea Govor, a Szatmár megyei PSD elnöke, egyben a megyei USL társelnöke (Ovidiu Silaghival együtt) kijelentette, hogy a „szatmári USL erős és egységes", Dorel Coica szatmárnémeti polgármester gyakorlatilag felrúgta helyi szinten a pártszövetséget.

„Ezennel hivatalosan bejelentem, hogy a mai naptól kezdve nekem semmi közöm nincs Adrian Stefhez! A polgármesteri hivatal és a megyei tanács továbbra is együtt fog működni, megvannak erre a szakembereink, tanácsadóink. Nekem azonban innentől kezdve nincs mit beszélnem Steffel és bagázsával. Értem ezalatt Silaghi urat is", jelentette ki Szatmárnémeti polgármestere a péntek délelőtt összehívott sajtótájékoztatón.

Indoklásként Coica annyit mondott: Stef immár nem elégszik meg a megye vezetésével, a megyeközpontot is vezetni akarja.

Ezzel azonban még nem ért véget a támadás, a polgármester reagált Stef szerdai kijelentéseire, amelyekben Coica magánvállalkozását emlegette. „Azt tudom csak mondani, hogy a dr. Coica Polgári Egészségügyi Társaság korrekt, tisztességes alapokra épül. Szeretném viszont megkérdezni az elnök urat, miként lett a megyei kórház védelméért felelős a Folda Securiy, munkahely nélkül hagyva ezzel több személyt is". Mindez válasz Stef azon ironikus megjegyzésére, mely szerint a megyei kórházat nem a szatmárnémeti önkormányzat, hanem egyenesen a dr. Coica kabinet vegye át - ám csak azt követően, hogy a megyei tanács teljesen talpra állítja a szatmári egészségügyet.

A kérdésre, hogy kijelentései a helyi USL-szövetség végét jelenti, Coica határozottan válaszolt. „Az USL további sorsáról Bukarestben döntenek. Mi pedig tartjuk magunkat a döntésükhöz. Egy biztos: a PSD egységes. Hogy együtt, vagy külön folytatjuk, azt nem mi döntjük el. Nekem viszont Steffel és Silaghival a mai naptól kezdve nincs mit tárgyalnom", mondta Szatmárnémeti polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: