2010-11-29 10:31:43• hírek • Szatmár.ro

Kökényesd: 7 RMDSZ-es tanácsos

Az RMDSZ 7, a PD-L 2, a PNL 1 tanácsost tudhat magáénak és a független jelölt is bekerült.

A kökényesdi előrehozott tanácsosválasztáson 944 választópolgár járult az urnák elé a 2011-ből, ami azt jelenti, hogy a listán szereplők 46,94 százaléka tartotta fontosnak, hogy véleményt mondjon a község jövőjéről.

Kökényesden délelőtt 10 órakor mindössze 28-an szavaztak le, egy órával később, a templombamenők miatt már 80 személy pecsételt. Csedregben 11 óráig 40-en szavaztak le. A délelőtti templomi mise és liturgia után fellendült az érdeklődés: 14 óra körül már túl voltak a 300-as résztvevőszámon, amely délután fokozatosan növekedett. Végül nem sikerült elérni az 50 százalékos részvételi arányt, de a közigazgatási törvény szerint ez tanácsosok választása esetén nem számít - az aránytól függetlenül új testület alakul.

Incidenst nem jeleztek a v asárnapi választások során, a voksolás kulturált módon zajlott. Négy tanácsosi helyet is elveszített a magyarság érdekvédelmi szervezete: az RMDSZ az eddigi 11 helyett 7 tisztséget tudhat magáénak, a PD-L az újraszámlálás után két döntéshozóval gazdagodott, de egy PNL-s és az egy független jelölt is bejutott.

A Kökényesdi Helyi Tanács új összetétele a következő lesz: Lukács Dénes, Deák Erzsébet, Dienes László, Tóth Zoltán, Kárász Endre, Ruzsilla Béla, Peleskei Pál (RMDSZ), Papp György, Bárány Sándor (PD-L), Dienes István (PNL), Pelei Sándor (független). A támogatottság csökkenése ellenére az RMDSZ egyértelmű többséget mondhat magáénak, így az alpolgármester is a szervezetből fog kikerülni.


RMDSZ-többség a kökényesdi tanácsban
RMDSZ-többség a kökényesdi tanácsban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: