2006-12-17 23:25:52• hírek • Szatmar.ro

Átadták az Ezüstfenyő díjakat

 Szatmár megyéből dr. Scholcz Béla kapta az elismerést.

Immár ötödik alkalommal adták át az RMDSZ hagyományos Ezüstfenyő Díjait. A kitüntetést a Szövetség azoknak a személyeknek adományozza, akik kiemelkedő munkát végeztek a szülőföld visszaszerzéséért, valamint az RMDSZ programjának megvalósításáért. Ezévben 23 személyiség vehette át az Ezüstfenyő Díjat.

 - A szülőföld visszaszerzése nem ért véget, a küzdelmet folytatni kell az Európai Uniós csatlakozás után is - hangsúlyozta ünnepi beszédében Markó Béla. A szövetségi elnök úgy vélte, az 1989-es fordulat után a magyarság számára lehetőség nyílt az elkobzott javainak visszaszerzésére: az RMDSZ most azokat a személyiségeket díjazza, akik nagy jelentőségű munkát végeztek a földek, erdők, házak visszaszerzéséért. E cél érdekében azonban nem csak a szó soros értelemben, hanem szimbólikus értelemben is lehet és kell küzdeni, hiszen a magyarság múltja, kultúrája, hagyományai is a szülőföld szerves részét alkotják. – A küzdelem nem ért véget, mi több, ez fontosabbá válik az ország uniós csatlakozását követően – mutatott rá Markó Béla.
 Ez évben a következő személyek részesültek Ezüstfenyô-díjban: Ágoston Hugó közíró, a Román Rádió igazgatótanácsának tagja, Bálint Mihály, az RMDSZ Krassó-Szörény megyei elnöke, Resicabánya, Bardocz Csaba polgármester, Bacon, Bartunek István titkárságvezetô, RMDSZ-ügyvezetô elnökség, Benyovszki Lajos polgármester, Székelykeresztúr, Biró Rozália Ibolya alpolgármester, Nagyvárad, Boncidai Csaba polgármester, Szilágyperecsen, Bölöni György RMDSZ-irodavezetô, Arad, Dézsi Attila, Hunyad megye alprefektusa, Lupény, Dumut Ioan, a Magánrendészeti Hivatal vezetôje, Bereck, dr. Balázs Béla termelési igazgató, Kiskapus, dr. Scholtz Béla, a Megyei Mezôgazdasági Hivatal igazgatója, Szatmárnémeti, Ferencz Tibor polgármester, Csíkszépvíz, Gálfalvi Zsolt író, a Román Televízió igazgatótanácsának tagja, Gergely János polgármester, Ürmös, Gönczi Irénke RMDSZ- irodavezetô, Beszterce, Heinrich József római katolikus esperes, Újszentes, Laczkó-Albert Elemér polgármester, Gyergyóremete, Márk Endre RMDSZ-elnök, Szászrégen, Pálffy M. Zoltán, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Kolozsvár, Székely István politológus, a kedvezménytörvény tájékoztató irodahálózatának vezetôje, Szilágyi Béla önkormányzati képviselô, Nagybánya, Tóth Csaba Kálmán, a Római Katolikus Érsekség gazdatisztje, Gyulafehérvár.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: