2009-03-15 23:11:27• hírek • Szatmár.ro

RMDSZ-díj harmadszor

Immár harmadik alkalommal adták át idén, március 15-én az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének díjait.

Kereskényi Gábor, a városi szervezet elnöke az ünnepség keretében elmondta: azért alapították a díjat, hogy 1848 kapcsán ne csak a múltba tekintsünk, hanem megtiszteljük a körünkben élő és alkotó személyiségeket is, elismerve munkájukat az élet különböző területein.

A díj három kategóriában került átadásra. Az oktatás - művelődés kategória elismertje Fazekas Lóránd tanár, aki megyeszerte ismertséget vívott ki természet- és állatvédelmi, valamint tudomány-népszerűsítő munkásságával. A közélet és szervezetépítés terén Kabai István vehette át a díjat, aki tizenkét évig volt a városi RMDSZ-szervezet elnöke és három ciklusban képviselte a Szövetséget Szatmárnémeti városi tanácsában. Végül, de nem utolsó sorban a sport kategóriában Terely Mihály cselgáncsedző kapott elismerést, aki többek között olyan nagyszerű sportolók nevelője, mint Borbély Natália, Shámel Lóránd és Pándi Karola.

Az eddigi díjazottak: 2007. oktatás - művelődés: Thoroczkay Sándor, közélet - szervezetépítés: Gombos József, sport: Gyenes Emánuel. 2008. oktatás - művelődés: Boros Mihály, közélet - szervezetépítés: Csillag Tibor, sport: Nagy Attila és Fülöp György.

Fazekas Lóránd, tanár meghatódott a díj átvételekor

Kabai István a közélet és a szervezetépítés terén kifejtett tevékenységéért kapott elismerést

A sport kategóriában Terely Mihály cselgáncsedzőt jutalmazták

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: