2010-09-15 21:55:21• hírek • Szatmár.ro

Sárközújlak Napjai

Duplakávé
Duplakávé

Eredetileg úgy volt, hogy ebben az évben az anyagi nehézségek miatt nem rendezik meg Sárközújlak Napjait, a helyi tanács le is mondott a szokásos, júniusi időpontról.

Egy hónappal ezelőtt Sebesi János polgármester kezdeményezésére aztán mégis arról tárgyaltak: szerény körülmények között - helyi fellépőkkel, bográcsosokkal, versenyekkel - mégis rendeznek egy szerény ünnepséget. A kezdeményezés hallatára jelentkezett egy szatmárnémeti csoport, amely felvállalta a rendezvény teljes lebonyolítását, mindenféle önkormányzati támogatás nélkül.

A cég annyit kér, hogy az árusstandokat felállítók ne a polgármesteri hivatalnak, hanem neki fizessék majd a bérleti díjakat.

Amint arról az érintettek beszámoltak, péntek este, szabadtéri diszkóval kezdőik a BOOM Karaván-nal egybekötött városnap, szombat este pedig a megyebeli fellépők után DJ Kaly áll színpadra. Vasárnap a helyi sporttanár, ifj. Csáki Ferenc asztalitenisz- és sakkversenyeket szervez, délután a Sárközújlak-Avasújváros bajnoki mérkőzést tekinthetik meg az érdeklődők.

Megválasztják a 2010-es Miss Sárközújlakot is. Vasárnap este a Dupla Kávé együttes (22.30 óra tájban) koncertje lesz a fő műsorszám. Az esemény tüzijátékkal zárul. A helyi önkormányzat két díszpolgári címet is adományoz: Anzik Albert helytörténész mellett a hétfőn elhunyt Tiproc Iosif kapja meg ezt a kitüntetést, egy augusztusi tanácsi döntés értelmében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: