2008-12-14 19:44:27• hírek • Csenteri Judit

RMDSZ – az ellenzék oldalán

Amint azt Markó Béla egy vasárnapi sajtótájékoztatójából megtudhatjuk, az RMDSZ valamelyest nevetségesnek és sértőnek tekinti a Demokrata Liberális Párt azon ajánlatát, hogy a szövetség a jövő Kormányban államtitkári posztokat kapjon.

A szövetség már a kezdetekben megmondta, hogy az RMDSZ vagy ott lesz a Kormányban, vagy pedig az ellenzékbe vonul. Jelen esetben inkább ez utóbbit választja.

Markó Béla sajtótájékoztatójában felhívta a figyelmet arra, hogy a Demokrata Liberális Párt a kezdetekben azt ígérte, hogy az RMDSZ-szel együtt fognak kidolgozni egy kormányprogramot, s a döntéseket is közösen hozzák majd.

Az elnök sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem sikerült megtartani az egyezséget, továbbá amiatt, hogy a Szociáldemokrata Párt az európai jelzések ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy az RMDSZ-t zárják ki a kormánykoalícióból.

Az elnök kifejtette, az RMDSZ a jövőben is küzdeni fog a kisebbségek jogainak bővítéséért, s ezután is folytatni fogják a párbeszédet a román pártokkal a reformok megvalósítása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: