2012-01-04 12:00:57• hírek • Szatmár.ro

RMDSZ tájékoztató Tasnádszántón

Ma már lényegesen kevesebb kérdés merül fel a kettős állampolgárság megszerzésével kapcsolatban.

De ehhez el kellett telnie egy évnek, és az RMDSZ kötelességének kellett érezze azt, hogy a státusz irodák megszüntetése ellenére segítenie kell azoknak, akik a román mellett kérvényezni szeretnék a magyar állampolgárságot is. Ha számokban kellene az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete értékelje az elmúlt egy évet, akkor csaknem kétezer olyan személy lett már - vagy lesz a közeljövőben - kettős állampolgár, aki az RMDSZ székház munkatársainak segítségével töltötte ki a honosításhoz szükséges formanyomtatványokat.

Ennek azonban többszöröse azon személyek száma, akik érdeklődni jöttek vagy csak nyomtatványt szerettek volna kérni, hogy azt azután otthon tölthessék ki azokat. Több ezer fénykép készült el ingyen az RMDSZ jóvoltából.  S mivel a megye nem pusztán a megyeközpontból áll, egy tájékoztató karaván a megye tizennégy településén (volt, ahol többször is) járt az elmúlt évben. Mikola, Dobra, Vámfalu, Sárközújlak, Ákos, Krasznamihályfalva, Egri, Kökényesd, Lázári, Magyarcsaholy, Tasnád, Erdőd, Börvely és Kálmánd lakosai közül több százan helyben kaphattak információkat arról, hogy mit kell beszerezniük ahhoz, hogy vagy a romániai magyar konzulátusokon vagy valamely magyarországi településen beadhassák az állampolgárság megszerzéséhez szükséges okiratokat.

Természetesen továbbra is segítenek azoknak, akik úgy érzik, hogy a magyar állampolgárság visszaszerzése vagy megszerzése fontos számukra, és kérdéseikkel felkeresik az RMDSZ székházat.  Január 11-én délután 5 órától Tasnádszántón segítenek majd a kettős állampolgárság megszerzésében az RMDSZ székházban dolgozók, de kérésre a megye bármely pontjára irányulhat a „karaván" figyelme.

Honosítási karaván az RMDSZ-szel Tasnádon
Honosítási karaván az RMDSZ-szel Tasnádon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: