2011-10-17 15:47:48• hírek • Szatmár.ro

RMDSZ népszámlálási karaván indul Szatmár megyében

Népszámlálási karaván - fotó: MTI
Népszámlálási karaván - fotó: MTI

A népszámlálás fontosságát hivatott tudatosítani mindenkiben az RMDSZ által indított karaván, amely több erdélyi megye érintése után október 19-én, szerdán Szatmár megyébe is megérkezik.

A tervezett útvonal szerint először Nagykárolyban állnak meg egy hosszabb lélegzetvételnyi időre, hogy amíg a karavánnal tartó önkéntesek szórólapozással hívják fel a népszámlálás fontosságára a figyelmet, addig a velük tartó Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára a helyi döntéshozókkal és véleményformálókkal osztja meg a népszámlálás technikai hátterét s fejti ki azokat a pontokat, amelyek kiemelkedő figyelmet érdemelnek a népszámlálás ideje alatt.

A karaván ennél rövidebb időre tér be Szaniszló, Domahida, Kismajtény, Szamosdob és Csengerbagos településekre, ahol Kovács Péter és az önkéntesek otthonaikban keresik fel az itt élő magyarságot, hogy hasznos tudnivalókkal lássák el őket a népszámlálással kapcsolatban, s eloszlassák az esetleges tévhiteket. Szatmárnémetiben egy rövidebb sajtótájékoztató keretében lesz lehetőségük az RMDSZ főtitkárával villáminterjút készíteni.

A nap végén Batizon és Erdődön is csatlakozik a csapathoz az Open Stage humortársulat, hogy a Szövetség népszámláláshoz kapcsolódó sajtókampányának nagyobb hangsúlyt adjon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: