2011-09-30 14:43:22• hírek • MTI

RMDSZ: indul a népszámlálási karaván

Kolozs megyében indul pénteken, szeptember 30-án a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) népszámlálási karavánja. Romániában október 20-án kezdődik a tízévente szokásos népszámlálás. A magyar szervezetek arra hívják fel a romániai magyarok figyelmét, hogy vállalják magyar nemzetiségüket.

Szeptember 30-án, pénteken Tordatúr, Ajtony, Györgyfalva, Magyarlóna és Kisbács településeken jelenik meg az RMDSZ "hangosbusza" és osztanak szórólapokat a szövetség aktivistái. Két településen, Magyarlónán és Kisbácson Zsók Levente humorelőadását is láthata a közönség a népszámlálási kampány részeként.

Október 1-jén, szombaton Tordaszentmihályon folytatódik az RMDSZ Kolozs megyei karavánkampánya, majd Aranyosgyéres, Aranyosegerbegy, Magyarfráta, Magyarkeszű és Melegföldvár következik - írja a Szabadság című kolozsvári napilap honlapján.
Magyarszováton és Melegföldváron a Szomszédnéni Produkciós Iroda humorestjének is tapsolhat a szervezők szándékai szerint nagy számú magyar közönség.

A romániai népszámlálással kapcsolatos hasznos tudnivalók, videoklipek, valamint az RMDSZ által elkészített tájékoztató anyagok folyamatosan felkerülnek a nepszamlalas.ro, valamint az rmdsz.ro oldalakra.

Az október 20-tól 31-ig tartó népszámlálás a következő tíz évre meghatározza Romániában a magyar nyelv használatának, a magyar iskolák, egyetemek, egyházak, kulturális intézmények sorsát. Ezért az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kampányt folytat, hogy minél többen vállalják magyar nemzetiségüket a népszámláláson.

Népszámlálás 2011 - valljuk magyarnak magunkat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: