2012-11-14 17:51:15• hírek • Szatmar.ro

RMDSZ: Legnagyobb ellenfelünk a közöny

Az RMDSZ Szatmár Megyei Küldöttek Tanácsának tagjai szerda délután a Szatmár Megyei Múzeumban gyűltek össze, hogy tájékoztatást kapjanak a december 9-én esedékes parlamenti választások tétjeiről, üzeneteiről. A jelenlévőket az RMDSZ szatmári jelöltjei, Pataki Csaba, Maskulik Csaba szenátorjelöltek, Kereskényi Gábor, Szász Piroska, Balogh Sándor, Erdei D. István, Kovács Zoltán parlamenti képviselőjelöltek köszöntötték.

Elsőként Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke szólt a résztvevőkhöz, beszédében kihangsúlyozva a választások fontosságát, ismertetve a jelenleg kialakult, egyre inkább elmérgesedő helyzetet: „A Szociál-Liberális Szövetség (USL) arra törekszik majd, hogy megszerezze a kétharmados többséget, hogy ne legyen ránk szüksége. Ezt maga Antonescu is kifejtette nyilatkozatában. Válaszként erre Kelemen Hunor azt mondta, úgy érzi, egyesek ki akarnak törölni minket, nem csak a parlamentből, hanem a történelemből is. Mi nem így viselkedtünk partnereinkkel. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem vagyunk megtörve sem! Mindenkit meg kell mozgatni, azt is, aki tavasszal otthon maradt. Már most észlelhető egy magyarellenes magatartás. Azok az emberek, akik eddig nagyon jól beszéltek magyarul, a Közigazgatási Palotában, a Szatmár Megyei Prefektúrán, a Szatmár Megyei Tanácsnál elfelejtik, hogy tudnak magyarul, sőt már a magyar beszédet sem veszik jó néven. A hatvan méteres zászlórúdnak már készítik a terepet, valószínű, hogy december 1-re szeretnék felállítani. Ha ez nem sikerül, valószínű egy nagy lobogóval fedik majd be a palotát, hogy ne csak este világítson a román zászló Szatmárnémeti központjában. A román pártok már a kampány első napjaiban egymás torkának estek, nem csupán a sajtóban, hanem az utcákon is egymást támadják. Nem foglalkoznak a megye ügyeivel, de legfőképp nem érdeklik őket a magyarság ügyei. Ha ezt a választást elbukjuk, akkor elbuktuk a Szatmár Megyei Tanács alelnöki székét is. Az MPP elismerte, hogy az összefogás a cél és az egyetlen esélyes Szövetséget, az RMDSZ-t támogatja Szatmár megyében. Ami a sajtóban jelent meg, EMNP-MPP jelöltek címszó alatt, nem valós."

A rövid politikai beszámoló után Erdei D. István vette át a szót, aki elmondta, hogy a magyarság jelenleg legnagyobb ellensége a közöny: „Nem gondolunk bele, de van mit veszítenünk, bár az eredmények nagyobbak voltak, mint 2008-ban, ennek ellenére sok fontos tisztséget elveszítettünk. Ha most sem ébredünk fel, van  még mit veszítenünk. Körülbelül egy éve megindult a demokrácia elemének a leépítése és egyesek ezt nagyon nagy sikerrel űzik. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy eredménytelenek legyünk. Jelen pillanatban nincs politikai ellenfél, a legnagyobb ellenségünk a közöny! Ha ezt nem tudjuk legyőzni, elvesztünk!"

Végezetül Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke is felszólalt, aki rövid beszédében szintén a mozgósítás fontosságát emelte ki: „Elkezdtük feljárni a magyar családokat, magyar háztartásokat, nagyon jó a visszajelzés, sokan érzik azt, hogy el kell menni szavazni, mert tényleg fokozódik a magyarellenes hangulat. Mozgósítani úgy tudunk a legjobban, ha házról házra járunk és szóba állunk az emberekkel."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: