2012-03-14 10:44:47• hírek • Szatmár.ro

RMDSZ Gazda fórum járja a megyét

Az RMDSZ számára fontos, hogy a magyarlakta vidéken tevékenykedő gazdák érdekeit minél szélesebb körben tudja képviselni és minden olyan lehetőségről tájékoztatást nyújtson, amely elősegíti munkájukat.

A gazdafórum lehetőséget teremt a térségben tevékenykedő gazdák és az agrár-szakmai kérdésekkel foglalkozó tisztségviselők illetve a helyi és megyei önkormányzati vezetők közti kapcsolat kialakítására. A találkozókon összesített meglátások hozzájárulnak az RMDSZ mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégia kialakításához. A gazdafórumok keretén belül sor kerül a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) 2012. évi pályázati kiírások bemutatására és szakmai tanácsadásra.

Szatmár megyében naponta több településre is ellátogatnak a szakemberek, akik a gazdák anyanyelvén, tehát magyarul adnak tájékoztatást és nyújtanak konkrét segítséget abban, hogy miként, meddig és ki nyújthat be pályázatot a különféle programokra.

Március 14-én késő délután az Avas vidékére látogatnak el a szakemberek. 19 órától Vámfaluban és Avasújvárosban, míg 20 órától Kőszegremetén tudhatnak meg többet az érdeklődő mezőgazdászok a pályázási lehetőségekről.

Az RMDSZ által kezdeményezett Gazda fórum sikerességéről és az létjogosultságáról a hétfői kökényesdi megbeszélésen résztvevő csaknem ötven gazda jelenléte árulkodik a legjobban. A Gazda fórum tevékenységében Fodor István (CAJ), Scholtz Béla (CAJ), Magyar Lóránd (APDRP), Veiszenbacher István (APDRP), Galiger Izabella (APIA) és Kovács Máté, a megyei tanács környezetvédelmi, turisztikai és mezőgazdasági bizottságának elnöke segítik az RMDSZ-t.

A Gazda fórummal sok településre eljut a szatmár Megyei RMDSZ

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: