2013-04-30 14:59:23• hírek • Szatmár.ro

Quo vadis plébánia?

Előadás a Szatmárnémeti Kis Szent Teréz plébániai közösség jelenéről és a jövőépítés lehetőségeiről.

Az egyházmegyei pasztorális tervbe való bekapcsolódáson túl érdemes megvizsgálni azt, hogy mennyire életképes, milyen formában aktív egy konkrét plébániai közösség. A vizsgálat eredménye egy olyan aktuális helyzetkép lesz melynek ismeretében a közösség bátrabban, időszerűbben tervezheti további lépéseit a krisztusi cél felé vezető úton.

A pasztorális tervezés ezen lehetőségét próbálta kiaknázni a Szatmárnémeti Kis Szent Teréz plébánia közössége, amikor 2012. decemberében elindított egy projektet, melybe 201 krisztushívő kapcsolódott be. A közös munka eredményét, vagyis a projekt kapcsán megmutatkozó plébániai helyzetképet 2013. május 3-án, este nyolc órától mutatja be Dr. Csiszár Klára, Bécsben élő teológus, a projekt szakmai felelőse.

Az eredmények összegzése mellett az előadó támpontokkal is segíti majd a plébániai közösséget abban, hogy választ találjanak olyan lényeges kérdésekre mint: Hogyan válhat egy plébániai közösség a mai világban egyre inkább krisztusivá? Mit jelent egyáltalán a krisztusi közösség? Mit tehet ma egy krisztusi közösség? Hogyan tudja egy krisztusi közösség megszólítani a 21. század emberét?

Az előadásra szeretettel várják elsősorban a plébániához tartozókat valamint bárkit, akit érdekel a plébániai közösség(ek) jövője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: