2019-07-31 13:01:51• hírek • MTI

Putyin elrendelte a hadsereg bevetését a szibériai erdőtüzek ellen

Az Oroszországban tomboló tűzvész műholdas felvétele (Fotó: NASA/Earth Observatory)
Az Oroszországban tomboló tűzvész műholdas felvétele (Fotó: NASA/Earth Observatory)

Elrendelte a hadsereg bevezetését a Szibériában és a Távol-Keleten pusztító eredőtüzek ellen Vlagyimir Putyin – közölte szerdán a Kreml sajtószolgálata.

„Áttekintve a rendkívüli helyzetek miniszterének jelentését Vlagyimir Putyin arra utasította a védelmi minisztériumot, hogy csatlakozzon a tűzoltáshoz Szibéria és a Távol-Kelet területén” –hangzott az orosz elnöki hivatal tájékoztatása.
 

Oroszországban mintegy hárommillió hektáron ég a növényzet. Mintegy 147 erdőtűz ellen folyik a küzdelem folyik, több mint 300 nehezen megközelíthető tűzfészket viszont nem oltanak a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős regionális bizottságok döntése alapján – írta szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség.


Egy 2015-be bevezetett szabály felhatalmazza az érintett helyi hatóságokat arra, hogy ha a lángok lakott területeket és gazdasági objektumokat nem fenyegetnek, és ha az ellenük folytatott küzdelem költségei meghaladnák az okozott kárt, eltekintsenek ettől. A lángok terjedése miatt hétfőn a Krasznojarszki területen, Irkutszk megyében, Szahában (Jakutföldön) és Burjátföld egy részén rendkívüli állapotot hirdettek ki.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: