2020-03-17 11:14:03• hírek • Bajnai Botond

Pusztadarócon is bevezették a szükséges óvintézkedéseket

Tekintettel a kialakult járványhelyzetre, számos közintézményt fertőtlenítettek, az önkormányzati ügyfélfogadás rövidített munkaprogrammal zajlik, és a nagyobb beruházásokat pihentetik ezekben a napokban és hetekben Pusztadarócon – tájékoztatta szerkesztőségünket Găman Mihály polgármester.

A határ közelsége miatt nem feltétlenül érzik nagyobb veszélyben magukat a pusztadaróciak, mint a megye más részein élők, viszont a lakosság biztonsága érdekében elrendelte különböző óvintézkedéseket rendelt el a községvezetés.

„Nem áll le az élet Pusztadarócon, de különböző korlátozások bevezetését mi is indokoltnak tartottuk: a kialakult járványhelyzetre való tekintettel szeretnénk mi is mindent megtenni azért, hogy a lakosság biztonságban érezze magát” – fogalmazott Găman Mihály polgármester.

Mindezek fényében a községháza rövidített programmal fogadja az ügyfeleket, de elővigyázatosságból már szombaton megkezdték a közintézmények, középületek, így óvodák, iskolák és templomok fertőtlenítését is, illetve kedden fog tárgyalni a helyi tanács a közterek fertőtlenítéséről. A terv a parkok, lócák, filagóriák és járdák sterillé tétele, de mára már lezárták a sportpályákat, sportcsarnokot, kultúrházat, illetve beszüntettek mindenféle közéleti-, sport-, és kulturális eseményt is.

Igyekszik minden, a lakosság által gyakran látogatott intézményt és közterültet fertőtleníteni a polgármesteri hivatal

„Egyelőre ez, amit mi megtehettük, viszont mindenkit megkértünk és kérünk ez úton is, hogy vigyázzanak egymásra, tartsák be az egészségügyi hatóságok, a helyzetre előírt javaslatait, s főként azok, akik külföldről jöttek haza, ne szegjék meg az előírásokat” – tette hozzá a polgármester.
 

A beruházások többsége is szünetel

Ami a szabadtéri munkálatokat illeti, a Găman Mihály elmondta, mivel eddig az időjárás sem kedvezett, nem lehetett haladni a beruházásokkal, viszont most, a járvány szab gátat a munkának, ami sajnálatos, hiszen az idő egészen tavasziasra fordult.

Járdakorszerűsítés és útjavítás lett volna kilátásban, viszont várhatóan a kivitelező sem vonul majd terepre.

„Véleményem szerint azokon a helyeken, ahol nincs különösebben nagyfokú érintkezési lehetőség másokkal, lehetne folytatni munkát, például a települések közti útszakaszok javítása, viszont településen belül most semmiképpen nem kivitelezhetőek a beruházások. A szerződtetett cégek is igyekeznek biztonságban tudni alkalmazottaikat, ami érthető a jelen helyzetben, így kénytelenek leszünk mi is várni a beruházásokkal. Bízunk benne, hogy hamar lecseng a járvány, de ez igazából rajtunk is múlik. Ha betartjuk az előírásokat, nem érintkezünk másokkal és vigyázunk egymásra, megoldódik a probléma” – tette hozzá a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: