2013-06-06 12:52:59• hírek • Szatmar.ro

Pusztadaróc – Avasújváros döntő lesz a megyei kupában

Május 5-én, szerdán Szatmárnémetiben és Pusztadarócon eldőlt, hogy Avasújváros és Pusztadaróc labdarúgócsapatai küzdhetnek meg a Szatmár megyei kupa döntőjében június 9-én, vasárnap. A találkozónak az Olimpia stadionja ad otthont 14.00 órai kezdettel.

Szintén itt játszották a Pusztadaróc és az Érkávás közötti egyik elődöntőt, amely a kávásiak megsemmisítő vereségével ért véget. Az első negyed órában semmi nem utalt a 8-1-es zakóra, főleg amikor az Érkávás büntetőhöz jutott. Osan kapus azonban védeni tudta Tineghe büntetőjét, ráadásul két perccel később Mester Nándor hatalmas bombagólt ragasztott az érmellékiek kapujába.

A kihagyott büntető és a gyors bekapott gól összetörte az Érkávást, ettől a pillanattól kezdve pedig már csak a Pusztadaróc volt a pályán. Esztinka Sándor tanítványai fél óra elteltével már három góllal, egy óra után pedig öt góllal vezettek. Az utolsó fél órára további két gólt valamint két kapufát tartogattak, míg Érkávás az utolsó pillanatokban Berecz révén megszerezte becsületgólját.

Jóval szorosabban alakult viszont a másik elődöntő, amelyet Pusztadarócon rendeztek. Itt Campean góljával az Avasújváros már a 9. percben megszerezte a vezetést - kevesen hitték ekkor, hogy nem lesz több találat a meccsen. Vetés azonban nem tudott egyenlíteni, Avasújváros pedig nem tudta növelni előnyét, így a véglétetekig kiélezett meccs végén az újvárosiak örülhettek.

A döntőbe tehát Avasújváros és Pusztadaróc jutott be, a trófeáért vasárnap küzdenek meg az Olimpia stadionban. A meccs és az azt követő díjátadás után, 17.00 órától kezdődik a megyei bajnokság döntője, ahol a két csoport nyertesei, Szamoskrassó és Óvári csap össze egymással.

Román Kupa, megyei szakasz, elődöntő:

Pusztadaróci Recolta-Érkávási Olimpia 8-1
gólok:
Mester N. (17.), Coman (23., 11-es, 45., 11-es), Boje (26., 65.), Buia (47., 71.), Simon (60.), illetve Berecz (90.).

Avasújváros - Vetés 1-0
gól:
Campean (9.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: