2010-10-03 22:25:43• hírek • Szatmár.ro

Pusztadaróc: százéves asszony

Vasárnap délután a 100 éves Tankóczi Terézt köszöntötték Pusztadarócon.

Emberemlékezet óta senki nem érte meg a 100 évet Pusztadarócon: Tankóczi Teréz vasárnap ünnepelte ezt a kerek évfordulót, és ennek megfelelően a család nagy ünnepséget szervezett a neves nap alkalmából. A születésnapon - amelyet az ünnepelt fia, Tankóczi Frigyes szórakozóhelyén tartottak meg - a család barátai, ismerősei is jelen voltak.

Délelőtt számukra is meglepetés volt az, hogy a helyi önkormányzat vezetői és az egyházak képviselői virággal, pezsgővel, díszoklevéllel, pénzjutalommal gratuláltak teréz néninek. Găman Mihály polgármestert Vincze Sándor alpolgármester, helyi tanácsosok, illetve Versényi István szamosdarai református lelkész és Simon Attila római-katolikus plébános kísérték el, egy diák ünnepi verset szavalt.

Tankóczi Teréz 1910. október 3-án, Csanáloson született, lánykori neve: Schupler. Három gyermeke közül kettő van életben: Frigyes és Erzsébet. Két unokája és két dédunokája van. Mint azt fia, Frigyes elmondta (az ünnepelt hallássérültségére való tekintettel), a százéves hölgy életkorának egyik titka lehet az, hogy reggelire és vacsorára sosem fogyasztott egyebet, mint friss tehéntejet, és kávét például soha nem ivott az egy évszázad alatt.


Százéves születésnapot ünnepeltek
Százéves születésnapot ünnepeltek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: