2014-12-03 19:22:38• hírek • Kocsis Zoltán

Pusztadaróc: prioritás az aszfaltozás

Idén közel fél millió lejt költött a pusztadaróci önkormányzat csak útépítésre. Ennek az összegnek azonban legalább hatszorosára lenne szükség ahhoz, hogy végérvényesen megoldódjon ez a probléma a községben. Amely prioritást élvez a polgármesteri hivatal számára is.

„Az utóbbi években talán a legtöbb kritikát a még le nem aszfaltozott utcák miatt kaptuk", mondja Gaman Mihály polgármester. „Ez bizonyos szempontból érthető, hisz mindenki szeretné, ha aszfaltos úton juthatna el a házáig, főleg ha azt látja, más utcákban már van aszfalt. Ugyanakkor türelmet kérünk a lakosságtól, akiknek meg kell érteniük: egyik legfontosabb rangsorolási szempont az volt, hogy a sűrűbben használt, illetve lakott utcákat aszfaltoztuk le először", magyarázta a polgármester.

Az önkormányzat vezetői, miközben a lakosság türelmét kérik, nem ülnek karba tett kézzel. Puszatadaróc és Dara még le nem aszfaltozott utcáinak modernizálási tervei mind elkészültek. Az önkormányzat a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretein belül pályázta meg a beruházás finanszírozását, amelynek összege 2,1 millió lej. Mivel valamennyi szükséges dokumentációt leadtak már, a község vezetői joggal remélik, legkésőbb tavasszal megkapják a finanszírozást.

Hogy mekkora összeg a 2,1 millió lej, remekül érzékelteti az Atyába vezető út precedense. Ezt a három kilométer útszakaszt az önkormányzat idén rehabilitálta: új burkolatot kapott, feltöltötték az útpadkákat. Mindez 460.000 lejbe került, amit teljes mértékben saját forrásból biztosított a község.

Szintén saját forrásból születhetnek újjá Pete falu útjai is. Ebben az esetben is készen vannak már a szükséges tervek és tavasszal kezdenék a munkálatokat. „Háromszáz méter készen áll, a további 1,2 kilométert reményeink szerint a következő két évben építenénk meg. Ha nem találunk rá más finanszírozási lehetőséget, akkor saját forrásból", magyarázta Gaman Mihály polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: