2010-12-20 15:49:14• hírek • Szatmár.ro

Püspöki közlemény

Őszentsége XVI. Benedek pápa, ez év július elsején hagyta jóvá azt a dokumentumot, melyben elismeri Scheffler János szatmári püspök és nagyváradi apostoli kormányzó vértanúságát. Ennek nyomán megkezdtük az előkészületeket a boldoggá avatáshoz. Kidolgozásra került az éves lelkipásztori tervünk, melynek programjait tartalmazó füzet már eljutott a kedves Hívekhez.

Advent első vasárnapján megnyitottuk ünnepélyesen a Szeretetszolgálat Évet, és az adventi vasárnapok szentbeszédei már előkészítették a két nagy örömteli esemény hivatalos meghirdetését. Egyrészt Krisztus születését, másrészt egyházmegyénk afeletti nagy örömét, mellyel hálát adunk Istennek az Egyház azon döntéséért, hogy Scheffler János vértanú püspökünket boldoggá avatja. Ennek az eseménynek időpontja 2011. július 3-a, az egyházmegyei Jézus Szíve búcsújának ünnepi szentmiséje lesz. A boldoggá avatást a Szentatya személyes megbízottjaként Angelo Amato bíboros-érsek, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa végzi majd, a szentmisét pedig Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezeti.

Ismételten mondom, nagy öröm ez számunkra, és valamennyien büszkék vagyunk arra, hogy a boldogok között tisztelhetünk egy olyan valakit, aki közülünk való. Magukénak érzik őt nemcsak a kálmándiak, ahol született és nevelkedett, de a nagyváradiak is, ahol tanított és az egyházmegyét, mint apostoli kormányzó vezette; a kolozsváriak, ahol tanárkodott; az egyházmegye elcsatolt részeinek hívei, akár a debrecen-nyíregyházi-, akár a munkácsi-, vagy a kassai egyházmegyében élők; és természetesen a szatmári egyházmegye hívei, akiknek egykor püspöke volt. De örömünkben osztozik hazánk katolikussága, a határainkon túl élő magyar és német katolikusok és az egész Anyaszentegyház. Örüljetek Testvérek velünk és segítsetek, hogy jól felkészülhessünk erre a rendkívüli eseményre! Szeretettel kérek mindenkit, kapcsolódjunk be tevékenyen a lelkipásztori programokba és imádkozzunk, hogy sok lelki hasznot meríthessünk, és Isten kegyelme megújíthasson minket és szeretett egyházmegyénket.

Ezt a jó hírt, mint Egyházunk csodálatosan szép karácsonyi ajándékát szeretném odahelyezni minden kedves Hívem karácsonyfája alá. Nem volt hiábavaló a több mint tíz évig végzett buzgó imádság Isten szolgája Scheffler János vértanú püspökünk boldoggá avatásáért. Köszönjük a Szentatyának és köszönöm nektek kedves Hívek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: