2014-03-04 15:50:19• hírek • Szatmár.ro

Puskaporos hordón ülnek

Az elmúlt heti megbeszéléshez hasonlóan ismét az erdészeti területek tulajdonjogával kapcsolatos megbeszélést hívott össze Eugeniu Avram prefektus kedden. A találkozón rész vettek az Erdészeti Hivatal, a Kataszteri Hivatal szakemberei, valamint Avasfelsőfalu, Certeze és Bikszád polgármesterei és földügyi szakemberei.

Az elmúlt időszakban a prefektus már többször felhívta az illetékesek figyelmét, hogy belátható időn belül tisztázzák az erdei utak tulajdonviszonyát. Mint kiderült, nem is ez az egyetlen probléma, ugyanis, ahogy azt a jelen lévők felvázolták, az Avasban is sok erdészeti terület tulajdonviszonya máig tisztázatlan.

A prefektus szerint, jobb megelőzni a bajt, mielőtt komoly konfliktus alakul ki a magánszemélyek, az Erdészeti Hivatal, valamint a magánerdészetek között. Majd javasolta, hogy hozzanak létre egy szakemberekből álló vegyes bizottságot és minél rövidebb időn belül találjanak megoldást a problémára. Az illetékesek jövő hónapban tartandó tanácskozásig kaptak haladékot, hogy konkrét javaslatokat tegyenek.

A prefektus arra is felszólította az illetékeseket, hogy minden eszközt vessenek be a fatolvajok ellen. Szerinte gyakoribb ellenőrzésekkel csökkenteni lehetne az illegális fakitermelést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: