2014-07-08 17:05:09• hírek • Szatmar.ro

Púp nélküli teve született a Nyíregyházi Állatparkban

Újabb kisállat, egy kétpúpú teve csikó ( Camelus bactrianus) született a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató területén.

A kis hölgy a múlt héten, 12 hónapnyi vemhesség után jött a világra, az ország legnépesebb, 12 tagot számláló  teve csapatában.

A szaporulat különlegessége, hogy míg az anyaállat barna színű, a kis kanca ,az apja színét örökölve vakító fehér bundával született. A jelenleg 1 hetes kisállat ideje nagy részét anyja mellett tölti, de már ismerkedik a külvilággal, s a csapat többi tagjával is. A jelenleg kb 30kg-os teve lány hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival jóval elmarad a felnőttek méretétől. Ha megnő, testtömege elérheti majd az 500kg-ot is.

Az Ázsia sivatagos részein őshonos, nagyobbrészt háziasított állat, kiválóan alkalmazkodott élőhelye szélsőséges időjárási körülményeihez, kitűnően viseli a forróságot és a fagyot, illetve a víz-és táplálékhiányt. Púpjaiban zsírt tartalékol, így a kis teve lány is hamarosan,  2-3 hónap múlva hetyke, kemény púpokkal büszkélkedhet majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: