2017-05-31 14:34:31• hírek • Szatmár.ro

Pünkösdi néptáncos seregszemle a Kossuth-kertben

A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ idén is megszervezi az immár hetedik Jeles Piros Pünkösd Napján című néptáncgálát, június 2-án, 16 órától a Kossuth-kertben.

A rendezvény célja a megyében működő tánccsoportok  népszerűsítése, bemutatkozása, valamint egymás munkájának a megismerése. Húsz csoport fellépése teszi majd izgalmassá a rendezvényt, a fellépők a megyéből illetve Szatmárnémetiből érkeznek. Kezdésként egy vezetett közös táncba kapcsolódnak be a fellépők a színpad előtti téren, ahová szívesen látnak mindenkit. Ezt követi a színpadi fellépések sora, majd táncházzal zárul az esemény.

A rendezvényen fellépnek a megyében működő magyar néptánccsoportok: a bogdándi Kisrozsmalint, a szilágyszéri Kukurók, a magyargéresi Kikerics, az erdődi néptánccsoport, a mikolai Gyöngyösbokréta, a Halmi néptánccsoport, az Egri Csodaszarvas, az ákosi táncosok, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ néptáncegyüttese, a nagykárolyi Rekettye, a hadadnádasdi Dercések, a szamoskrassói Ifjúgalagonya, a dobrai Orgonác, a lellei Nemesek. Bemutatkoznak továbbá a: Mircea Eliade Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, valamint a Guliver óvoda diákjai.

Muzsikál a szamosújvári Ördöngös zenekar.

A rendezvényen kézművesfoglalkozások is lesznek a Borókagyökér Egyesület kézműveseinek vezetésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: