2019-03-04 09:22:05• hírek • x

Puccini világhírű operáját hozza el városunkba a Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház Magyarország legnagyobb kulturális intézményeként küldetésének tekinti, hogy az opera üzenetét minél több magyarlakta településre eljuttassa. Ennek jegyében hirdette meg a budapesti dalszínház 2018/19-es, Puccini Itáliája című évadában Operát az Operából! elnevezésű turnéját.

Nos, a budapesti opera a Business Transaction és a CulturArt Egyeslet jóvoltából Szatmárnémetibe látogat, hogy városunk lakosságát is megörvendeztesse egy kiválónak ígérkező előadással, Giacomo Puccini Bohémélet című szerzeményével. Március 25-én, 19 órától a Szatmárnémeti Északi Színházban a koncertszerű előadás részesei lehetünk, melyet négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal állítanak majd színpadra.


A párizsi bohémek világát idéző, megható szerelmi történetet Horváth István és Sáfár Orsolya főszereplésével, Dobák István, Haja Zsolt, Kiss András és Szakács Ildikó közreműködésével hallhatja a szatmárnémeti közönség. A jobb átélhetőség kedvéért a szólisták Oláh Gusztáv klasszikus operaházi rendezéséből Márk Tivadar jelmezeiben formálják meg a szerepeiket. A Magyar Állami Operaház csaknem 140 főt számláló együtteseit – zenekar, énekkar, gyermekkar – Dénes István karmester vezényli.


Ha a műfaj rajongója vagy, bűn volna kihagyni egy ilyen előadást. De akkor is érdemes ott lenned, ha még csak most ismerkedsz az operával, hiszen egy ilyen jellegű előadás igazán nagyszerű bevezető lehet a műfaj rejtelmeibe. Belépőt a már megszokott módon, az Északi Színház jegypénztárában lehet vásárolni, mely hétköznaponként 10 és 17 óra között, szombaton pedig 10 és 13 óra között tart nyitva.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: