2010-06-16 14:31:17• hírek • Szatmár.ro

Psyché az Ács Alajos Stúdióteremben

Weöres Sándor nagyszabású művében életre kelt egy múlt század eleji nőalakot, gyönyörű részletességgel életet és világot teremt hozzá, s e fiktív hősnő költői életművét alkotja meg.

Psyché a görög hit világban az emberi lélek megtestesítője. Lónyai Erzsébet, azaz Psyché, apai részről magyar grófi család, anyai ágon egy híres "cigánylány" leszármazottja.

Nevelődik cigány soron és kolostorban. Vad vére, eszeveszett, féktelen , tomboló nemisége viharos kalandokba sodorja. A férfi-nő viszony  erotikus lehetőségeit , a fájdalmat, a csalódást , a reményt a megaláztatást ismerhetjük meg és élhetjük át e versekkel .A magát féltő, mégis öntudatlanul felkínálkozó gyerek lány, a féltékeny vetélytársnő, a szenvedélyes szerető, a megesett lány,  a megszült-elveszített gyermekét gyászoló leány anya,  vagy az öregedés jeleit észlelő, éretté váló  nő szólal meg a költeményekben. Az érzelmek ábrázolása rendkívül színes és változatos, költői képekben gazdag és mindvégig lebilincselő. 

Ez a szépséges mű kerül bemutatásra az Ács Alajos Stúdióteremben június 17-én 18 órai kezdettel. Az előadás szepelője Laczkó Tekla, összeállitotta és rendezte Kovács Éva.


Jelenet a bemutatásra váró darabból
Jelenet a bemutatásra váró darabból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: