2009-10-14 15:56:20• hírek • Czinzel László

Prostot érdekli a Renault

Megéri Cosworth-ra cserélnie a Toyota motorjait a Williams csapatának.

Alain Prost egy francia újságnak elmondta, érdekelné őt az a lehetőség, hogy a Renault csapatfőnöke legyen. Neve már akkor felmerült, amikor a manipulációs botrány miatt a francia gyár kirúgta Flavio Briatorét, ám végül ideiglenesen Bob Bellt nevezték ki.

„Nem keresek munkát, de ez olyasmi, ami érdekelne. Minden attól függ, mit akar a Renault", mondta a korábbi négyszeres világbajnok, aki pályafutása során ötvenegy futamot nyert meg és Michael Schumacher feltűnése előtt szinte minden jelentős rekordot tartott.

Szerdán a Williams és a Toyota hivatalosan is bejelentette, amit belső körök már a valenciai Európa Nagydíj óta suttogtak, mégpedig, hogy a brit istálló a jövőben nem tart igény a japán gyár motorjaira.

„Nehéz időkben a Toyota mellénk állt és mindig tisztességes partner volt, tiszteletben tartotta függetlenségünket és első rangú technológiát szállított", mondta Sir Frank Williams csapatfőnök.

A Toyota közleményéből kiderül, hogy az év első felében megegyeztek az angolokkal a szerződés meghosszabbításáról, ám aztán a Williams kérte, tekintsenek el ettől és ők ezt tiszteletben tartják. „Élveztük az eddigi együttműködést, amiből mindkét fél profitált, most viszont tiszteletben tartjuk a Williams akaratát, amely új lehetőségeket szeretne kipróbálni", áll a közleményben.



Szakított a Toyotával a Williams


A japánok azért nem minden élc nélkül azt is megjegyezték, hogy 2007 óta datálódó együttműködésük során a Williams versenyzői háromszor állhattak a dobogóra, míg a gyári csapat pilótái hétszer.

A Toyota távozásával egy időben biztossá vált, hogy Nakadzsima Kazuki ideje is vége felé közeledik a Williamsnél.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz a Toyota utódja, szóba került a Renault és a Mercedes is, ám a motorsport-aktuell.com szerint a Cosworth lesz a befutó. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ugyanis jövőre is V8-as motorokat ír elő. Márpedig a Cosworth 2006 óta nem szállított motorokat a Forma1-be, így ők továbbfejleszthetik a télen a régi erőforrásokat. Miközben a többiek számára ez tilos!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: