2018-12-16 20:09:18• hírek • közlemény

Projektzáró ünnepség a Barátság Házában

Karácsonyi tematikájú kézműves foglalkozásokkal és dobkoncerttel zárult december 14-én a Caritas „Integráció zene és művészet által” című projektje.

130 iskolás és 6 pedagógus vett részt a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet „Integráció zene és művészet által” című pályázatának a Barátság Házában megtartott záróünnepségén. A szatmárnémeti Rotary Klub anyagi támogatásával megvalósult projekt keretében az elmúlt 3 hónap folyamán 30, a Barátság Házába járó gyermek vett részt osztálytársaival együtt különböző kreatív jellegű tevékenységeken, továbbá 10 iskolás számára vált lehetővé, hogy dobolni tanuljon.  

Az eseményen a szatmárnémeti Rotary Klubbot Csengeri Zsolt képviselte, jelen volt továbbá Román János Caritas-vezérigazgató és Huszti Mónika gazdasági igazgató.



A rendezvény kézműves foglalkozással kezdődött, melynek keretében a Barátság Házába járó gyermekek osztálytársaikkal együtt karácsonyi dekorációkat készítettek. Alig fejezték be a közös tevékenységet, máris következett az újabb program. A Mircea Eliade Általános Iskola magyar tagozatos elsősei és harmadikosai Gabrus Andrea és Kováts Éva tanítónénik kíséretében ugyanis betlehemes játékot mutattak be a jelenlévőknek. Román János vezérigazgató megdicsérte a betlehemezőket és felkészítő pedagógusaikat, megköszönte továbbá a Mircea Eliade Általános Iskola vezetőségének és oktatóinak a mindenkori jó és eredményes együttműködést. Ezt követően a résztvevők együtt énekelték el „A kis Jézus megszületett” című karácsonyi dalt. A rendezvényt dobkoncert zárta. A Didi Péter dobtanár által felkészített tanulók a hagyományos dobfelszerelés mellett bongoszon, rototomon, darbukán és kongán is játszottak.




Az „Integráció zene és művészet által” projekt sikeresnek bizonyult. Új utakat nyitott meg egymás elfogadására, erősítette a gyermekek közötti együttműködést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: