2012-12-11 11:36:16• hírek • Prohardver.hu

Projektoros tévék: Ennyi, vége!

A Mitsubishi a végsőkig kitartott, de a vásárlókat nem sikerült meggyőzniük.

Most, amikor az LCD és a plazma technológia harcáról, illetve az OLED technológia lassú terjedéséről szól a tévés iparág, az ember hajlamos elfelejteni, hogy a kétezres évek elején a teljesen más elvre épülő projektoros televíziók is komoly tényezőnek számítottak.

A vetélytársaknál jóval nagyobb méretű képátló megteremtését, illetve jobb képminőséget biztosító modellek viszont drágábbak, és ami talán még fontosabb, jóval vastagabbak voltak, még a tíz évvel ezelőtti LCD és plazma tévéknél is. Ezzel pedig nem tudtak megbékélni a lapostévére vágyó felhasználók.

Többek között ez okozta a JVC tévés üzletágból történő távozását is, hiszen a vállalat rengeteg pénzt fektetett az egyébként pazar képminőséget produkáló LCD-projektoros hibrid HD-ILA technológia kifejlesztésébe, viszont az eljárásra épülő televíziók mégsem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Emellett a Thomson vesszőfutása is ezzel magyarázható, hiszen a cég a projektoros tévékben látta a jövőt, de tévedtek, és ez azt eredményezte, hogy a márka évekre eltűnt a szórakoztatóelektronikai szegmensből.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: