2012-08-08 15:57:29• hírek • Kocsis Zoltán

A megyei tanács támogatja a kistérségi társulásokat

Közel fél millió lejjel támogat a Szatmár Megyei Tanács (MT) három kistérségi társulást - erről a legutóbbi tanácsülésen döntöttek a tanácsosok, szerdán pedig Adrian Stef elnök Pataki Csaba, a Regionális Fejlesztési Igazgatóság vezetőjének jelenlétében aláírta az együttműködési szerződést. A Dél-Nyugat Szatmári Kistérségi Társulást Löchli Mihály és Tóga István, a Szatmár Környéki Közösségek Fejlesztési Szövetségét Bobos Stefan, az Avasi Kistérséget pedig Maria Turtureanu képviselte.

A három nevezett kistérség az ún. LEADER programon keresztül egyenként 2,5 millió eurós pályázatot nyújthat majd be az Európai Unió felé. Ehhez azonban, mint minden hasonló projekthez, szüksége volt egy bizonyos önrészhez. A szerdán aláírt megállapodás értelmében a tanács egyenként 150 ezer lejjel támogatja a kistérségeket. Ezt az összeget az utolsó, az unió részéről érkező kifizetés után kell visszaadniuk - azaz 2016-ban.

A kistérségi társulásokban önkormányzatok, civil szervezetek és magánvállalkozások egyaránt részt vehetnek. A cél, hogy a szubszidiaritás elvét követve minden közösség saját maga határozhassa meg szükségleteit, prioritásait és ennek függvényében pályázhassanak meg különböző támogatásokat az Európai Uniónál, magyarázta el Csehi Árpád, az MT alelnöke.

Dél-Nyugat Szatmári Kistérségi Társulat tagjai:
Érendréd, Börvely, Kálmánd, Kaplony, Érkávás, Csaholy, Csomaköz, Mezőfény, Mezőpetri, Szilágypér, Piskolt, Szaniszló, Tasnádszántó, Érszakácsi, Sződemeter, Mezőterem, Csanálos, Tasnád és a Bihar megyei Szalacs

Szatmár Környéki Közösségek Fejlesztési Szövetsége tagjai:
Batiz, Pusztadaróc, Vetés, Sárközújlak, Lázári, Szatmárudvari, Szatmárpálfalva, Szatmárhegy, Mikola

Avasi Kistérség tagjai:
Nagytarna, Batarcs, Turc, Kányaháza, Kisgérce, Vámfalu, Avasújváros, Ráksa, Avasújfalu, Bikszád, Tarsolc, Komorzán és a Máramaros megyei Pálosremete

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: