2011-02-14 15:56:07• hírek • Póti Orsolya

Projektek indultak a Német Líceumban

Két projektet is indítottak az elmúlt hét folyamán a Szatmárnémeti „Johann Ettinger" Német Líceumban. A „Kéz a kézben" elnevezésű program az iskola hátrányos helyzetű diákjait érinti, míg az „Eco Iskola" projekt pedig a környezetvédelmi nevelést támogatja.

Az elmúlt héten két projektbemutatóra is sor került a „Johann Ettinger" német tannyelvű gimnáziumban. Mindkét projekt elindulását ünnepélyes megnyitó előzte meg - közölte Moise Rodica, a líceum aligazgatója.

A 2000+ Kulturális Központ által támogatott „Kéz a kézben" elnevezésű program célja az olyan hátrányos helyzetű diákok támogatása, akiknek szülei munkanélküliek, vagy külföldön dolgoznak, illetve olyan diákoknak is szól, akik bentlakásban élnek, és ritkán látogatnak haza. A projekt keretében különböző szórakoztató tevékenységek sora fog lezajlani március és november között.

A programfelelősök kirándulásokat szerveznek olyan településekre, ahonnan a diákok származnak, továbbá családi hétvégékre kerül majd sor, és lesz olyan, amikor a szatmári diákok fogadják a bentlakásosokat. A tevékenységek sorozatát egy a projektben résztvevő diákok közös műsora zárja, valamint egy kiállítást szerveznek, azokból az anyagokból, amelyeket a közös kirándulásokon hoztak létre.

A Német Líceumot mindemellett bevonták, az „Eco Iskola" elnevezésű két éves tervbe is, amely főként a környezetvédelmi nevelést segíti elő. A projekt keretében végzett tevékenységek felkeltik a diákok érdeklődését a környezetvédelemmel kapcsolatosan. A két év során ökológiai tevékenységeket hajtanak majd végre, illetve különböző alkalmakkor - A Víz Napján, A Föld Napján - érdekes programokat szerveznek.

Az iskolában már alakult egy diákokból, szülőkből és tanárokból álló Eco-Bizottság, amely aktívan közreműködik majd az ökológiai tevékenységekben, akciókban.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: