2014-10-31 13:37:03• hírek • Kocsis Zoltán

Proiectantului utca és közvilágítás

Két fontos jövőbeli tervéről is szót ejtett péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Dorel Coica polgármester. Az egyik a 16-os lakónegyed közlekedését tehermentesítő Proiectantului utca megépítése, a másik pedig a közvilágítás bővítése és költségeinek csökkentése.

A Proiectantului utca - nomen est omen - már régóta szerepel az önkormányzat tervei között. Ha megvalósul végre, akkor összeköti a 16-os lakónegyed végén található Gellért Sándor utcát a lakótelep másik végén lévő Dunarii utcával: végighalad a töltés mentén és átmegy a Golescu-híd alatt.

„Készülnek a tervek, tavasszal pedig szeretnénk elkezdeni az építést. Ha ez az út megvalósul, akkor nagy mértékben tehermentesíthetjük a negyed utcáit", jelentette ki Coica.

A polgármester másik fontos terve Szatmárnémeti közvilágítását érinti: a következő két évben bővíteni és egyben hatékonyabbá szeretné azt tenni. Elmondása szerint ennek érdekében osztrák és német szakemberek mérik fel hétfőtől a jelenlegi hálózatot, valamint a város szükségleteit.

„Sok a kivilágítatlan utca, tér, parkoló. Ezt orvosolni szeretnénk. Arról nem beszélve, hogy a hálózat egy része elavult és magasak a költségei. Évente közel egy millió eurót költ a város közvilágításra", árulta el Coica, hozzátéve: üzemeltetése azért is okoz néha komoly gondokat, mert az nem az önkormányzat, hanem az Electrica hatáskörébe tartozik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: