2019-02-26 11:07:13• hírek • Bede Emőke

Programokban gazdag hét elé nézünk: lesz koncert és kiállítás is

Ha minőségi kikapcsolódás után vágyik az ember, akkor a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ programtervét bizony érdemes követni. Az előttünk álló héten például szerveznek koncertet is, a vizuális művészetek kedvelői pedig egy kiállításon vehetnek részt.

A központ saját rendezésében egy blues-koncert és egy szobrászati tematikájú kiállítás is érkezik városunkba.
 

Február 27-én, 19 óra 30 perctől a Moose Bárban lép színpadra a Bega Blues Band, kiket Romániában a blues műfajának úttörői között tartanak számon. A zenekart Kamocsa Béla, vagy ahogyan sokan ismerik, Kamo alapította 1982-ben, és 2010-es haláláig aktív részt vállalt a banda életében. Jegyekkel és helyfoglalással kapcsolatos további tudnivalók a koncert Facebook-eseményének leírásában.
 

Március 1-én, 16 órától városunk Szépművészeti Múzeumában immár harmadik alkalommal nyitják meg a Following Brancusi című kiállítást. A nagyérdemű Alexandru Ciobotariu (Szatmárnémeti), Cristian Ciubotaru (Nagyvárad), Dan Daniel (Nagyvárad), Felix Deac (Kolozsvár), Ilien Duta (Temesvár), Edward Herczeg (Szatmránémeti), Vasile Popa-Oltean (Kolozsvár), Nicolas Les (Temesvár), Bogdan Nueleanu (Temesvár), Gheorghe Ungurean (Kolozsvár), Daniel Rosca (Brassó) és Fidias Vasquez (Ecuador) alkotásait tekinthetik majd meg. További információk ide kattintva érhetők el.
 

A G. M. Zamfirescu saját eseményei mellett társszervezőként más programok megvalósítását is segíti. Február 28-án például partnerként vesz részt a Corbu zenekar szatmári koncertjének lebonyolításában, március 1-én és 2-án pedig a Halával közösen szerveznek egy Élő művészet című, rendhagyó kiállítást. Ennek során a művészek a helyszínen nem kész produktumokkal mutatkoznak be, hanem élőben festenek, szobrászkodnak, zenélnek, s így egy különleges művészeti tapasztalattal kápráztatják el a közönséget. További információk az esemény Facebook-adatlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: