2014-03-20 17:31:42• hírek • Szatmar.ro

Programok a Víz Világnapja alkalmából

A Víz Világnapja alkalmából nyílt napot és népszerűsítési kampányt szervez az Apaserv Rt. pénteken. Ez alkalomból látogatókat várnak a kakszentmártoni vízműhöz és a szennyvíztisztító telepre.

Március 22.-ét az ENSZ a Víz Világnapjává nyílvánította az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián. E nap célja felhívni a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Az idei évben a Víz Világnapja a víz és energia jegyében telik. Ez alkalomból világszerte programokkal és rendezvényekkel igyekeznek tudatosítani az emberekben a víz és az élet évmilliókra visszatekintő kapcsolatának fontosságát.

Ebből az alkalomból március 21-én, pénteken az Apaserv Rt. nyílt napot, illetve népszerűsítő kampányt szervez Szatmárnémetiben. A nyílt nap keretében bárki ellátogathat a kakszentmártoni vízműhöz és a szennyvíztisztító telepre 9-15 óra között.

A népszerűsítő kampányra pedig a város központjában, az Október 25 téren kerül sor délelőtt 10 órai kezdettel. Az akcióban részt vesz a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is, a háztartásokból kikerülő használt olaj gyűjtésével igyekeznek felhívni a figyelmet ivóvízforrásaink megóvásának fontosságára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: