2012-11-14 16:42:02• hírek • Póti Orsolya

Programok a Füstmentes világnap alkalmából

Sportprogramot és egyéb rendezvényeket szervez a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ a Füstmentes világnap alkalmából. A központ szakemberei elsősorban a diákok, fiatalok jelenlétére számítanak.

A Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ a középiskolások dohányzását szeretné megakadályozni, illetve visszaszorítani, ugyanígy az alkoholfogyasztás elterjedése ellen is fellépnek.

A Füstmentes világnap alkalmából a központ szakemberei előadással és sporttevékenységekkel szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét a dohányzás negatív hatásaira. A programot megelőzően a központ önkéntesei összesen 600 levelet juttattak el a megyében élő diákok szüleihez, melyekben a dohányzás negatív hatásaira hívják fel a figyelmet.

November 15-én, csütörtökön 13 órától a „Doamna Stanca" Líceumban kerül sor szemináriumra dr. Sorina Man Mihaela gyermekgyógyász és a drogprevenciós központ munkatársai irányításával. Az előadást követően a központ önkéntesei mint minden évben, idén is szórólapokat osztanak dohányzásellenes üzenetekkel.

November 16-17. között a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség támogatásával kosárlabda meccsre kerül sor, melyen részt vesznek a „Doamna Stanca" Líceum és a „Ioan Slavici" Líceum tanulói.

A drogprevenciós központ munkatársai az említett programokkal szeretnének azon káros társadalmi tényezők hatását csökkenteni, amelyek a cigaretta- és drogfogyasztáshoz vezethetnek, illetve igyekeznek alternatív időeltöltési módokat kínálni a fiatalok számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: