2010-11-30 16:27:57• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Gyűlést tartott a nagykárolyi helyi tanács

Kedden tartotta meg november havi gyűlését a nagykárolyi helyi tanács. Amint beszámoltunk róla, a hónapban már volt rendkívüli ülése is a helyhatósági döntéshozó képviselőtestületnek. Akkor vádaskodásba menő vitával ugyan, de mégiscsak elfogadta Nagykároly helyi tanácsa, hogy a már megkezdett út-újraaszfaltozási munkálatok költségeinek fedezésére banki kölcsönt vegyen fel.

A november eleji gyűlés hevében, a hozzászólások rendjén a Nemzeti Liberális Párt városi elnöke, a tanácsbeli frakció vezetője, Ilie Ciuta hazugsággal vádolta meg többször is Kovács Jenő polgármestert. A mostani ülés megkezdése előtt szót kért Ilie Ciuta. Hosszas bizonyítványmagyarázkodásából az derült ki, hogy nem ismerte kellőképpen az újraaszfaltozási munkálatok költségeit, a megvalósítási ütemtervet stb., és így egy korábbi határozathoz hasonlította az elhangzott összegeket, s azok nyilvánvalóan nem feleltek meg a városvezetőség mostani állításaihoz. Beszédében ugyan nem mondta ki, de összességében bocsánatkérésnek is felfogható volt napirendelőtti hozzászólása.

Az ügy lényege, hogy a megvalósítási tervről az év elején határozatot hozott a helyi tanács. Azonban később kiderült, hogy olcsóbban, több utcát is saját erőből leaszfaltozva kevesebb kiadás terheli meg az önkormányzat költségvetését.

A keddi maratoni ülés keretében még egyszer szóba került a képviselőtestülethez méltatlan kirohanás. Ekkor már szószerint így fogalmazott Ilie Ciuta: „akkor nem a legmegfelelőbb kifejezést használtam".

A helyi tanács gyűlésére egyébként 21 napirendi pontot irányzott elő az elöljáróság. Ebből az egyiket mindjárt a legelején kivették. A nyolcas számú határozattervezetben a városi szivattyútelepről lett volna szó. E helyett a főúti autóbusz-megálló hiányának megoldásáról döntöttek a tanácstagok.

Az első pontoknak megfelelően Csizmadia Zsolt tanácstagságáról hoztak határozatot egyhangúlag. A költségvetés-kiegészítésről is rövidebb vita után hoztak elfogadó határozatot.

Hosszasabb vita annak kapcsán alakult ki, hogy még két esztendeje egy cég megvásárolt egy területet a várostól, amelyre benzinkutat kívánt létrehozni. Ám az I & T Imobile Kft.-nek nem sikerült a beruházást megvalósítania. A törvények értelmében a helyhatóságnak jogában állna a terület visszaszerzését követelni. Ettől eltekintettek a tanácstagok, a nemzeti liberálisok hangoztatták mindösszesen, hogy jogszerű lépés lenne ez is. A vállalkozás most két évnyi halasztást kért, s végül a hosszas vita után a tanácstagok megszavazták azt.

A régi posta előtt alakíthatnak ki majd a busztársaságok megállót - döntötték el a képviselőtestület tagjai maratoni egyeztetés után. Hosszasan „már csak" a játszóterekről értekeztek, ellenben annak kapcsán is felmerült, hogy több pénzzel, több mindent tudna létrehozatni az elöljáróság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: