2014-05-20 12:42:49• hírek • Szatmár.ro

Programajánló május 25-ig

Új filmek, színdarabok, előadások, rendezvények és koncertek május 25-ig.

Május 23-tól a Grand Mall Cinemában


Visszatérés Óz birodalmába (Legends of Oz: Dorothy's Return): Dorothy épp csak hazatért varázslatos utazásáról Óz földjéről, de máris új kalandok hívják a szivárványon túlról. A tornádó utáni napon a kansas-i hajnalban egy gyönyörű és mágikus szivárványon keresztül régi jó barátja, Madárijesztő hívja segítségül a kislányt. Dorothy ölébe kapja Totót és azonnal útra kel a szivárvánnyal. Óz földjén gyorsabban telt az idő, mint otthon, Kansas-ben és Óz földjének lakói bizony nagy bajban vannak.

A gonosz nyugati boszorkány testvére, a körmönfont Udvari Bolond teljes hatalomátvételre készül. Országról-országra, régióról-régióra haladva készül végrehajtani ördögi tervét: foglyul ejteni a birodalmak vezetőit és teljes sötétségbe borítani Óz szeretett és kedves földjét. Még Glinda, a jóságos északi boszorkány, a béke őrzője is képtelen legyőzni az Udvari Bolond ördögi erejét. Dorothy az egyetlen reményük. Már megint. Hiszen, aki egyszer már legyőzte a gonosz nyugati boszorkányt, biztos képes lesz elbánni az öccsével is.

Visszatérés Óz birodalmába

X-Men - Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past): A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xavier professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük.

A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.

X-Men

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat májusi műsorterve

20-án, kedden 10 órakor - A becsületes tolvaj Marci - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Csokonai Vitéz Mihály bérlet

21-én, szerdán 10 órakor - A táltos kecske - bemutató - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

18 órakor - A nép ellensége - Szakszervezetek Művelődési Háza, nagyterem - Harag György bérlet

24-én, szombaton 10 órakor - Segítsd a királyt! - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

12 órakor - Segítsd a királyt! - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

31-én, szombaton 13 órakor - Mirandolina - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Arany János bérlet

16 órakor - Mirandolina - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Szigligeti Ede bérlet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Szimfonikus koncert


Május 22-én, csütörtökön kamarazenei koncert lesz a Dinu Lipatti Filharmóniában. Bogdan Ota és barátai fognak koncertet adni, egy belépőjegy ára 30 lej. Ugyancsak május 22-én a nagykárolyi Károlyi Kastélyban lesz komolyzenei koncert. Fellép a Manoleanu család.


Kiállítás


Nemrég nyitották meg Deák János (Nagybánya), Rustiuc Liviu Mircea, Sebők Anton, valamint Tamasan Dan (Szatmárnémeti) festőművészek képzőművészeti kiállítását a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájában.

Május 10-én 15 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Képzőművészeti Múzeumban az Atelier - Műhely kiállítás.
A tárlatban Valer Sasu, Adrian Golban, Cristina Busuioc, Aurelian Busuioc, Anamaria Antal, Lola Scripor, Liviu Scripor, Rapa Csilla és Pop Zita alkotásai tekinthetők meg.

Szintén a képzőművészeti múzeumban látható Elizabet Talpos festménykiállítása.


Gyermeknap és születésnap az M3 Outlet Centerben


Az M3 Outlet Centerben a hétvégén gyermeknapi programokat tartanak, emellett pedig az Outlet 6. születésnapját is ünneplik - mondanunk sem kell, rengeteg extra árkedvezmény várja a vásárlókat.


Buli a Revelben


Szombaton buli lesz a Revelben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: