2014-05-27 15:44:53• hírek • Szatmár.ro

Programajánló június 2-ig

Új filmek, színdarabok, előadások, rendezvények és koncertek június 2-ig.

Május 30-tól a Grand Mall Cinemában


Demóna (Maleficent) - A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz.

Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

Demóna - március 30-tól a Grand Mall Cinemában

 

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat májusi műsorterve

31-én, szombaton 13 órakor - Mirandolina - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Arany János bérlet

16 órakor - Mirandolina - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti, nagyterem - Szigligeti Ede bérlet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Szimfonikus koncert


Pénteken, május 30-án Szatmárnémeti új főterén lép fel a Dinu Lipatti szimfonikus zenekara a városnapi ünnepi koncerten. A zenekart Stefan Novak fogja vezényelni, a műsorban pedig nagy népszerűségnek örvendő zeneművek szerepelnek.


Kiállítás


A Szatmár Megyei Múzeumban tartja kaktuszkiállítását az Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület. Bővebben itt olvashat a kiállításról.

Május 29-én, 16 órakor kerül sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájában összeállított újabb kiállítás megnyitójára. Ez alkalommal Estan Ecaterina, Foris Ecaterina és Guga Margareta alkotásai lesznek megtekinthetők.

Május 10-én 15 órai kezdettel nyitotta meg kapuit a Képzőművészeti Múzeumban az Atelier - Műhely kiállítás.
A tárlatban Valer Sasu, Adrian Golban, Cristina Busuioc, Aurelian Busuioc, Anamaria Antal, Lola Scripor, Liviu Scripor, Rapa Csilla és Pop Zita alkotásai tekinthetők meg.

Szintén a képzőművészeti múzeumban látható Elizabet Talpos festménykiállítása.


Városnapi ünnep Szatmárnémetiben


A Városnapok idén május 30 - június 1. között lesznek, az események pedig két színpad köré csoportosulnak majd. A nagyszínpad természetesen az Október 25 térre lesz felállítva, itt lépnek fel a könnyűzenei vendégek és itt lesz a szépségverseny is. Lesz viszont egy kis színpad is, méghozzá az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai kis téren, a megyei múzeummal szemben. Itt kizárólag népzenészek és néptáncosok lépnek fel. További információk a fellépőkről itt.


Német Kulturális Napok 2014


Május 30. és június 2. között kerül idén megrendezésre a Német Kulturális Napok, amely számos izgalmas programponttal várja a szatmáriakat. További információk és program itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: