2014-06-17 18:12:50• hírek • Szatmár.ro

Programajánló június 23-ig

Új filmek, színdarabok, előadások, rendezvények és koncertek június 23-ig.

Június 20-tól a Grand Mall Cinemába


Így neveld a sárkányodat 2. (How to Train Your Dragon 2) - Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking.

Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is.

Így neveld a sárkányodat 2.

Kavarás (Blended) - Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal - és örökre. E film férfi hőse (Adam Sandler) így is tenne. Amikor első randija az egyébként kedvesnek tűnő szöszivel (Drew Barrymore) nem jön össze, elegánsan távozni készül... ám a sors úgy hozza, hogy kénytelen mellette maradni. Méghozzá összezárva egy családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyerkőceik víg társaságában.

A kezdeti ellenszenvből gyors utálat lesz. Azután sok bonyodalom következik, és közben a férfi és a nő fokozatosan felfedezi, hogy a másik nem is olyan kiállhatatlan, mint első látásra hitte.

Kavarás - Adam Sandlerrel és Drew Barrymorral

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György Színtársulat jniusi műsorterve

 

18-án, szerdán 19 órakor - Fekete Péter - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Nagyterem - jótékonysági előadás


Szimfonikus koncert


Június 20-án, pénteken 19 órai kezdettel ünnepi vokálszimfónikus koncertet tartanak a Szatmár Megye Napjai alkalmából. A zenekart Jankó Zsolt fogja vezényelni, a koncert szólistái pedig Egyed Apollónia szopránénekesnő és Sándor Csaba tenor lesznek.


Kiállítás


A Képzőművészeti Múzeumban június 17-én kiállítás nyílt és előreláthatóan három hétig tart nyitva a magyarországon élő, de szatmári gyökerekkel rendelkező Makó András festőművész alkotásaiból nyílt tárlat.

Újabb közös tárlattal jelentkeznek a Gergely Csaba által vezetett szatmári képzőművész-egyesület tagjai. A június 5-én Nyári Szalon címmel megnyitott tárlat helyszíne a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériája, itt láthatók július 2-ig az alkotóművészet különböző ágaihoz tartozó művek. Láthatunk szobrokat, fafaragványokat és grafikai alkotásokat is. További információk itt.

Május 29-én a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájában újabb kiállítást nyitottak meg. Ez alkalommal Estan Ecaterina, Foris Ecaterina és Guga Margareta alkotásai tekinthetők meg.


A Japán Kultúra Napjai Szatmárnémetiben


A hatnapos eseménysorozat valamennyi rendezvényének a Szakszervezetek Művelődési Háza ad otthont. A hat nap alatt az érdeklődők betekintést nyerhetnek a japán kézművességbe, kalligráfiába, konyha- és filmművészetbe. Részletek itt.


Szatmár Megye Napjai


Másodszor rendezi meg a Szatmár Megyei Tanács a megye napjait. Erre június 20-22 között kerül sor, a teljes programot viszont eddig nem hozták nyilvánosságra. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: