2014-06-10 12:23:06• hírek • Szatmár.ro

Programajánló június 15-ig

Új filmek, színdarabok, előadások, rendezvények és koncertek június 15-ig.

Június 13-tól a Grand Mall Cinemában


Grace - Monaco csillaga (Grace of Monaco) - Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, mikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma, és a közönség is imádta Grace-t, a romantikus, törékeny szépséget, akit sosem tudtak kiverni a fejükből. Így van ezzel Alfred Hitchcock is, aki 6 évvel Grace menyegzőjét követően szeretné múzsáját visszacsábítani Hollywoodba, hogy játssza el új filmje, a Marnie főszerepét Sean Connery oldalán. Óriási a kísértés és a felelősség, egy asszony és egy ország jövője egyszerre a tét.

Mindeközben ugyanis a hercegnek nem csak házassága válságával, de komoly politikai problémával kell szembenéznie: a fenyegetés a szomszédos Franciaországból érkezik. De Gaulle megpróbálja megadóztatni Monacot, sőt elvenni a városállam függetlenségét. III. Rainer ultimátumot ad Grace-nek: vagy a még benne rejlő szenvedélyt választja, és visszatér a csillogó Hollywoodba, vagy élete legnagyobb szerepében áll helyt, Monaco hercegnéjeként. Egy színésznő, feleség, anya és hercegné, és egy sorsfordító év, amelyet a Piaf rendezője festett nagyvászonra.

22 Jump Street - A túlkoros osztag (22 Jump Street) - A rossz rendőr is hasznos - ha tejfeles képű. A kopasz osztag tagjai különlegesek: olyan éretlenek, hogy feltűnés nélkül elvegyülhetnek a fiatalkorú bűnözők között.

Jenko (Channing Tatum) nem túl eszes, de legalább kemény, társa Schmidt (Jonah Hill) még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így főnökük, Dickson kapitány (Ice Cube) új bevetésre küldi őket. A páros ezúttal egy nagyon gyanús főiskola felé veszi az irányt.

22 Jump Street

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György Színtársulat jniusi műsorterve

11-én, szerdán 10 órakor - A táltos kecske - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

12 órakor - A táltos kecske - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

12-én, csütörtökön 18 órakor - Salak és sugár - Nyiredi Piroska stúdióbérlet - Szatmárnémeti Északi Színház - Ács Alajos Játékszín

13-án, pénteken 18 órakor - A lecke - Nyiredi Piroska stúdióbérlet - Szatmárnémeti Északi Színház - Ács Alajos Játékszín - A marosvásárhelyi Művészeti Egyetem vendégjátéka

14-én, szombaton 10 órakor - Segítsd a királyt! - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

12 órakor - Segítsd a királyt! - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

19 órakor - A nép ellensége - Diószeghy Iván bérlet - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Nagyterem

15-én, vasárnap 18 órakor - Évadzáró gála - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Nagyterem

18-án, szerdán 19 órakor - Fekete Péter - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Nagyterem - jótékonysági előadás


Szimfonikus koncert


Június 12-én, csütörtökön 18.30 órai kezdettel évadzáró szimfonikus koncertre kerül sor a Dinu Lipatti Filharmóniában. A zenekart Franz Lamprecht fogja vezényelni, műsoron pedig zenei gyöngyszemek szerepelnek.


Kiállítás


Május 29-én a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képzőművészeti galériájában újabb kiállítást nyitottak meg. Ez alkalommal Estan Ecaterina, Foris Ecaterina és Guga Margareta alkotásai tekinthetők meg.

Újabb közös tárlattal jelentkeznek a Gergely Csaba által vezetett szatmári képzőművész-egyesület tagjai. A június 5-én Nyári Szalon címmel megnyitott tárlat helyszíne a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériája, itt láthatók július 2-ig az alkotóművészet különböző ágaihoz tartozó művek. Láthatunk szobrokat, fafaragványokat és grafikai alkotásokat is. További információk itt.


Születésnapját ünnepli az Aquastar


Izgalmas rendezvényekkel, sportvetélkedőkkel, tombolával és beach partyval ünnepli első születésnapját az Aquastar. Részletek itt.

Aquastar születésnap



Buli a Revelben


Buli szombatonként a Revelben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: