2013-12-31 10:09:44• hírek • Szatmár.ro

Programajánló január 4-ig

Új filmek, színdarabok, érdekes előadások és koncertek január 4-ig.

Január 3-tól a Grand Mall Cinemában


12 év rabszolgaság (12 Years a Slave) - Northup 1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban az északi New York virágzó városában elismert hegedűművészként éli hétköznapjait családjával, míg egy nap tőrbe csalják, elkábítják, és eladják rabszolgának. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, mikor egy szadista déli ültetvényeshez kerül, Edwin Eppshez (Michael Fassbender), aki rabszolgáin kénye kedve szerint tesz erőszakot, akár a végsőkig korbácsolva, kínozva őket.

Northup embertelen körülmények között több száz társával együtt az életben maradásért küzd, miközben megpróbálja megőrizni méltóságát Epps könyörtelen, beteges világban. Solomon 12 évig tartó kegyetlen odüsszeiája alatt nem adja fel a harcot: újra szabad akar lenni. És mikor a sors összehozza őt a kanadai szabadelvű áccsal (Brad Pitt) felcsillan benne újra a remény.




Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Színház


A Harag György színtársulat decemberi műsorterve

31-én, kedden 18 órakor - Fekete Péter -szilveszteri előadás - bérletszünet

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Kiállítás


A Téli fesztivál címet viselő tárlatnak már hagyománya van az egyesület képzőművészei körében, hiszen ezt a csoportos tárlatot minden évben megszervezik. A kiállítás ingyenesen látogatható és a tervek szerint 2014 március 19-ig fog nyitva tartani. További információk itt.

Nemrég nyílt meg és február 5-ig tart nyitva a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete által szervezett kiállítás, amelyen öt alkotó mutatja be az elmúlt időszak termését. A nagybányai Deák János vízfestményeket, a szatmári művészek közül pedig Dan Gheorghe olajfestményeket, Keresztesi Monica grafikákat és olajfestményeket, Koter László fafaragásokat, Tillinger István pedig grafikákat tár a közönség elé. További információk itt.

Megemlékezés

Petőfi Sándorra emlékeznek Szatmárnémetiben január 1-jén. Részletek itt.

Szilveszteri buli az új főtéren

Január 31-én az esti show-t 21.15-kor a HI-Q nyitja, amelyet idén már hallhatott a közönség a városnapokon.

A triót a Naguale követi 22.00 órai kezdettel, majd a Heavan lányegyüttes csinos angyalai lépnek színre 22.45-től. Végül a hazai tehetségkutató műsor legújabb szatmári sztárja, Bogdan Bratis zárja az estet. Az Október 25 téren bulizók tűzijátékkal búcsúztathatják az óévet és köszönthetik az új esztendőt.

Hogy a hangulat minél jobb legyen, a szervezők kétszáz pezsgőt osztanak majd szét a térre kilátogatók között. Hogy mindenkinek jusson, a nedűt műanyagpoharakba mérik majd szét. Várhatóan szintén hozzájárul a hangulat fokozásához a tombola, valamint a polgármesteri hivatal és a PRO FM közös nyereményjátéka, amelynek fődíja egy aranyrúd.


Az Aquastar aquapark ünnepi nyitvatartása


A nyírbátori Sárkány Fürdő ünnepi nyitvatartása


Az órarend magyarországi idő szerint íródott:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: