2013-11-19 20:46:30• hírek • Szatmár.ro

Kiállításmegnyitóval indult a rendezvénysorozat

Kedd délután kezdetét vette a Művészeti Iskola Napjai rendezvénysorozat.

Festmények, grafikák és fotók kiállításával vette kezdetét a Szatmár Megyei Tanács égisze alá tartozó Művészeti Iskola rendezvénysorozata, az iskola napjai. A megnyitón ráadásul nem csak az iskola tanulói, hanem a testvériskola, a magyarországi, Téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola tanulói is bemutatták alkotásaikat. Sőt, a kiállítás megnyitóján a helyi gyerekek mellett magyarországi tehetségek is zenéltek, színesebbé téve ezzel a rendezvényt.

A megnyitón felszólaló Adrian Stef megyei tanácselnök gratulált az elmúlt évek megvalósításaihoz, a sikeres működéshez és az évről évre több tanulónak. Stef beszédében bátorította a szatmári szülőket, hogy tehetséges gyermekeiket bízzák a Művészeti Iskola tanáraira, mert ők hatékonyan tudnak tüzet gyújtani a tehetség szikrájából. A tanácselnök beszédében érintette az oktatási intézmény épület-gondjait is: több mint 700 tanulója van a Művészeti Iskolának, bővül a tanfolyamok köre, a jelenlegi épület viszont lassan már kicsi az optimális működéshez. - Várom, hogy a polgármesteri hivatal rendezze az oktatási intézmények épület-ügyeit, utána tisztán fogunk látni és kiderül, hogy hová költözhet a Művészeti Iskola - mondta Stef.

A rendezvénysorozat folytatásában szerdán a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban 17 órai kezdettel folk-estet tartanak, majd csütörtökön 18 órától pop-rock koncert lesz az iskola székhelyén. November 22-én a Poesis Multikulturális Központban klasszikus zenei és vers-est lesz 17 órai kezdettel, majd november 23-án 14 és 20 óra között zajlik majd az országos szintű Szívem zenéi könnyűzenei verseny, amelynek a filharmónia előadóterme fog otthont adni. Ez idén először lett regionálisnál is nagyobb, immár országos verseny.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: